Hirdetés
. Hirdetés

Terroristák pénzcsatornája az eBay

|

Az FBI az Egyesült Államokban letartóztatott egy férfit, akit hamis eBay trankakciókon keresztül pénzelt az Iszlám Állam. Az FBI világméretű hálózatra gyanakszik.

Hirdetés

Az FBI arra gyanakszik, hogy az Iszlám Állam hamis eBay tranzakciókon keresztül juttatott pénzt egy ügynökének az Egyesült Államokba. A pénzküldemény címzettje egy Mohamed Elshinawy nevű amerikai állampolgár, akit letartóztattak Marylandban. Az FBI szerint a harmincas évei elején járó Elshinawy nyomtatókat árult az eBayn, és PayPalon keresztül fogadta az utalásokat.

Elshinawy mellett még több tagja lehet a világméretű hálózatnak, amelyet az Iszlám Állam pénzelésére használja. Elshinawy 8700 dollárt kapott az Iszlám Államtól: öt PayPal kifizetést az Iszlám Állam magas rangú tisztviselője, Siful Sujan volt, aki technológiai cégén keresztül utalt. Az FBI szerint az összegekből laptopot, mobilt és egy virtuális magánhálózatot vettek az Iszlám Állammal történő kommunikációhoz. 

Az eBay szóvivője azt mondta, hogy zéró toleranciát hirdettek az illegális tevékenységekkel szemben, és a PayPal szóvivője hasonlóképpen  nyilatkozott.

Elshinawyt a hatóságok azzal gyanúsítják, hogy a pénzt terrortámodáshoz akarta felhasználni. A férfi tagadja a vádat, és a tárgyalásra vár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.