Hirdetés

Tippek az utazás közbeni munkához

|

Egyre gyakrabban történik meg, hogy az emberek a nyári melegtől menekülve nemcsak az irodában, hanem az erkélyen, az uszodában, üdülőhelyeken, vagy egyéb légkondicionált helyen dolgoznak. Néhányan az egész munkahelyüket egy világ körüli utazássá változtatják. A digitális nomádok becsült száma jelenleg félmillió ember.

Hirdetés

Bár utazás közben dolgozni kellemes, egyben számos kockázattal is jár. Az OTRS Group ezért a következő tanácsokat adja arra, hogy hogyan dolgozzunk a lehető legbiztonságosabban az irodán kívül. 

Használjon VPN hozzáférést. Amikor a munkavállalók utazáskor nyilvános WiFi-t használnak - akár szabadságuk alatt a hotel bárjában, vagy egy helyi kávézóban -, tudniuk kell, hogy ez a hozzáférés általában nem titkosított. Ez azt jelenti, hogy illetéktelen személyek könnyen hozzáférnek a személyes adataikhoz. A világ számos területén a WLAN-okhoz (vezeték nélküli helyi hálózat) való hozzáférés egyszerűbb, mint Németországban vagy az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy az utazók könnyen rákapcsolódhatnak és hozzáférhetnek az internethez anélkül, hogy túl sok figyelmet kellene fordítaniuk a biztonságra. Ezért ajánlott, hogy a munkavállalók mindig VPN-t (virtuális magánhálózat) használjanak. 

Hirdetés

A magasabb lopási kockázattal szembeni védelem. Bizonyos üdülőhelyeken, vagy egyszerűen nyilvános helyeken végzett munka esetében a laptopokat és a mobiltelefonokat könnyebben ellopják, mint az irodában. Épp ezért nagyon körültekintőnek kell lennie: minden eszközét gondosan zárja le - még akkor is, ha csak egy pillanatra hagyja abba a munkát. A merevlemezt is titkosítani kell. Ezen túlmenően, ha előre tervezi és beállítja a "távoli törölhetőség"-et, ha esetleg a készülékét ellopnák az utazáskor, akkor a bizalmas adatait törölni tudja. 

Az adattároló eszközöket szintén lehet titkosítani. Amikor irodán kívül dolgozik, akkor gyakran nagy segítséget jelent, ha van Önnél egy USB eszköz vagy más adattároló. De annak a lehetősége is nagyobb, hogy ezeket is ellopják, így bizonyosodjon meg arról, hogy ezeket az eszközöket is titkosítsa. 

Vigyázzon az USB csatlakozókra! Az USB csatlakozók (pl. a repülőtereken) gyakran gyors megoldást kínálnak, amikor a mobiltelefon vagy a laptop lemerül. Figyeljen arra, hogy az USB csatlakozók is felhasználhatók adatátvitelre. Lehetséges, hogy a csatlakozót, amelyről azt feltételezi, hogy csak töltésre használja, az engedélye nélküli adatelérésre használják. Erre az USB adatblokkolók jelentik a megoldást. Ezek kis konnektorok, amelyek csak a tápcsatlakozást aktiválják, és használatkor elzárják az adatkapcsolatot. 

Pszichológiai manipuláció. Különösen a szabadság idején a környezet nyugodt, és Ön sok új emberrel beszélhet. Időnként a hackerek megpróbálnak a személyes beszélgetések során bizalmas adatokhoz hozzájutni, ezt hívják pszichológiai manipulációnak. Tehát legyen tudatos abban, hogy milyen információkat oszt meg másokkal. 

"Ha a munkatársak nem az irodában dolgoznak, hanem más helyekről kapcsolódnak be, amíg vakáción vannak, akkor gyakran gyorsabbak, gondtalanabbak és esetleg figyelmen kívül hagyják a biztonsági ajánlásokat", mondja Jens Bothe, biztonsági szakértő és az OTRS globális tanácsadási igazgatója. "Ezért nagyon fontos megnövelni a tudatosságot azzal kapcsolatban, hogy a biztonsági kockázatok nagyobbak lehetnek az irodán kívül." 

A STORM biztonsági megoldást kínáló OTRS mindig naprakész a biztonsági trendekkel és igényekkel kapcsolatban. Olvassa el blogunkat a latest security topics linken.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.