Hirdetés
. Hirdetés

Több ezer Android app gyűjt adatokat gyerekekről

|

A Google Play Store tele van olyan alkalmazásokkal és játékokkal, amelyek a kicsik után kémkednek.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook adatkezelési botránya után más közösségi hálózatokra is a gyanú árnyéka vetült, de egy frissen publikált kutatás szerint a mobilappokban sem bízhatunk meg igazán.

A felnőttek személyes adataival visszaélni csúf dolog, de ha gyerekekről van szó, az egész még felháborítóbb. Főleg, ha az egész semmi másról nem szól, csak a pénzről.

A Education Weekben most megjelent tanulmány szerzői 5855, 2016. novembere és 2018. márciusa között kiadott népszerű androidos appot vizsgáltak meg, és megdöbbentő eredményre jutottak.

A programok öt százaléka gyűjtött helyi- és kapcsolati adatokat (telefonszámot, e-mail címeket) illegálisan, és 1100 app adott tovább érzékeny adatokat külső félnek hirdetési célra. Ezek után csodálkozik-e bárki, hogy gyerekének pont azt a játékot ajánlják, amire vágyik?

2281 applikáció sértette meg az állandó azonosítók megosztásának tilalmára vonatkozó Google-szerződést. És 1280 app, amely Facebook integrációt használt, nem védte megfelelő beállításokkal a 13 év alatti gyerekeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.