Hirdetés
. Hirdetés

Több milliónyi androidos mobil és okostévé veszélyben

|

Sok fejlesztő mulasztotta el egy három éve ismert biztonsági rés befoltozását.

Hirdetés

Egy immár három éves sérülékenység az egyik szoftver komponensben, amelyet több milliónyi okostévében, routerben és mobilban használnak, még mindig kijavítatlan a Trend Micro szerint, komoly veszélybe sodorva az eszközök használóit. Habár egy javítófoltot kiadtak a hibához 2012 decemberében, a biztonsági cég kutatói 547 olyan appot találtak amely a szoftver komponens régebbi, nem javított változatát használja. A sebezhető appok közül 326-ra a Google Play áruházban bukkant a Trend Micro. Egyiküket, a 100 milliós felhasználói táborral rendelkező QQMusicot már javította a fejlesztő, miután értesítették a hibáról.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.