Hirdetés
. Hirdetés

Több százezer embert rémisztett halálra egy hacker

|

Nyomtatójukon kinyomtatott egy üzenetet, miszerint az eszköz egy botnet hálózat része lett. Az akcióval a berendezések sebezhetőségére akarta felhívni a figyelmet.

Hirdetés

Miután a legújabb kutatások feltárták, hogy sok nyomtató védtelen a hackertámadásokkal szemben, egy hacker úgy döntött, ezt a tényt levélben tudatja az érintettekkel, amit magukon a védtelen eszközökön nyomtat ki.

A levél egy robot ASCII karakterekből összeállított rajzából és egy olyan üzenetből állt, ami értesítette a tulajdonost, hogy eszközét megtámadták, és egy botnet  részéve tették. A Stackoverflowin álnevet használó hacker később elárulta, hogy botnetre vonatkozó rész hazugság volt, és csupán arra szolgált, hogy a tulajdonosok komolyabban vegyék a veszélyt.

Stackoverflowin azt mondja magáról, hogy brit egyetemista, és a biztonsági kutatások érdeklik. Állítólag egyszerűen csak nyomtatási munkákat küldött a Line Printer Daemon (LPD), az Internet Printing Protocol (IPP) és a RAW protocolon keresztül a 9100-es kommunikációs kapura azon nyomtatóknak, melyek nem igényeltek hitelesítést. De kihasznált egy távhozzáférési paranccsal (RCE) kapcsolatos sebezhetőséget is a Xerox nyomtatók webkezelő felületén.

Üzenetével végül 300000 nyomtató tulajdonosát sikerült jól megijeszteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.