Hirdetés
. Hirdetés

Tovább dagad a Facebook-botrány!

|

Kiderült, hogy nem csak saját felhasználóiról gyűjtött adatot a Facebook.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook adatkezelésével kapcsolatos aggodalmak egyre erősödnek, miután a cég feje, Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásán elmondta, hogy a világ legnagyobb közösségi hálózata nem csak a saját felhasználói követte nyomon, hanem azokat is, akik nem rendelkeznek Facebook-fiókkal.

Zuckerberg mindezt Ben Luján képviselő kérdésére árulta el. Törvényhozók és adatjogi szakértők máris tiltakoznak a gyakorlat ellen, és azt követelik, hogy a Facebook tegye lehetővé a fiókkal nem rendelkezők számára a róluk gyűjtött adatok megismerését.

Zuckerberg azt mondja, hogy nem tervezik ilyen eszköz kifejlesztését.

A kritikusok szerint Zuckerberg nem mond el mindent az adatok felhasználásáról, és még mindig nem tudni, pontosan mihez kezdett a közösségi hálózat a begyűjtött információkkal.

A Facebook a nem regisztrált felhasználókról többek között akkor gyűjt adatokat, amikor egy felhasználó feltölti barátai e-mail címét. Más információk a böngészőben tárolt sütikből származnak, amelyeket a Facebook az internetes tevékenység lekövetésére és célzott hirdetések elhelyezésére használ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.