Hirdetés
. Hirdetés

Új aranybányát találtak a kiberbűnözők

|

A bankkártya-adatok helyett újabban az egészségügyi adatokra utaznak. Szingapúrban legutóbb 1,5 millió emberét lopták el.

Hirdetés

Hirdetés

Az egészségügyi adatok ma már értékesebbek a hekkerek számára, mint a bankkártyaszámok, és a bűnözők mindenre képesek, hogy megszerezzék őket.

A közelmúltba a szingapúri SingHealth információs rendszeréből 1,5 millió ember adatait lopták el, az egyik kárvallott maga a miniszterelnök.

A kormány az ország történetének legsúlyosabb adatlopásaként jellemezte az esetet, amely at elemzők szerint rávilágít a kiberbűnözésben érzékelhető trendváltozásra.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben egészségügyi információs rendszerek tervezése során az eddigieknél jóval nagyobb figyelmet kell fordítani a biztonsági szempontokra. Ez persze növeli a költségeket, de az "esemény utáni" kárelhárítás sokkal többe kerül.

Szakértők szerint az egészségügyi szektor kiberbiztonsági szempontból azért van nehéz helyzetben, mert forráshiánnyal küzd, és a szolgáltatók rendkívül heterogén környezetekkel dolgoznak, ahol sokfajta eszköz (laptopok, számítógépek, MRI és CT szkennerek stb.) csatlakozik a hálózatokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.