Hirdetés
. Hirdetés

Új e-mail archiváló az átkeresztelt MPP-től

|

MailSpect-re változtatta a nevét a Message Partners, amely a névváltáshoz kapcsolódóan új termékeket is bejelentett.

Hirdetés

A Message Partners bejelentette, hogy MailSpect-re változtatja a nevét, amely hazánkban is több mint 2 millió postafiók védelméről gondoskodik. Az átkereszteléshez  kapcsolódóan új megoldásokat is bemutattak: az MPP Compliance and Quarantine-t, amely egy Linux alatt futó spamszűrő, karantén és e-mail szabályozó megoldás, valamint a már hazánkban is elérhető MPP Archive elektronikus levél archiváló szoftvert.

Utóbbi az elektronikus levelek teljes életciklus-menedzsmentjét biztosítja. Az MPP Green architektúrát alkalmazó Linux alapú megoldás archiválja, indexeli és tömöríti a valós-idejű e-mail forgalmat Exchange-ből, illetve a népszerű helyettesítő megoldásokból, mint például a Zimbra, a Zarafa, a Scalix, vagy az Open-Xchange. Az MPP Archive azonban nem csupán a szerverek, hanem a felhő alapú IMAP fiókok (például a GMail) tartalmát is képes eltárolni, így lehetővé válik, hogy valamennyi levélfiók tartalmában egyszerre kereshessünk anélkül, hogy be kellene lépni akár az archivált postafiókot eredetileg használó levelezőprogramba. A szoftver deduplikálja a leveleket, törli egyazon csatolmány többször is lementett duplikációit, tartalom alapján keresési mintákat állít fel, illetve kitisztítja a régi dátumú e-maileket.

Ez napjainkban különösen fontos lehet, hiszen az e-mail továbbra is az egyik legfontosabb üzlet kritikus szolgáltatás. Ha nem működik az elektronikus levelezés, azonnal megáll egy vállalaton belül az élet. Ezzel együtt folyamatosan nő a céges és a magánlevelek száma, amelyeket nem csupán érdemes, de vállalati levél esetén öt évig kötelező is tárolni.

A növekvő levélforgalom önmagában azonban nem szükségszerűen követeli meg az újabb és újabb hardverbővítéseket. A leveleket ugyanis szakszerűen archiválva a szükséges tárhely kapacitás lényegesen lecsökken, ráadásul a rendszeres archiválás mellett a postafiók méretét nem kell növelni, ugyanakkor megőrizhető a levelezőszolgáltatás gyorsasága is.

Ezzel együtt viszont gátat kell szabni a munkaidőt rabló spamlavinának. Ugyanilyen fontos a jogi előírások szerinti levelezés, vagyis a megfelelő nyilatkozatok hozzáfűzése, a levél tartalmára irányuló felelősség szabályozása. A cég vizsgálata szerint az USA teljes e-mail forgalmának mindössze 1,54 százaléka felel meg valamennyi helyi törvényi előírásnak.

Virtualizált levélforgalom

Az MPP a spamek szűrése, a levelek archiválása és a jognyilatkozatok hozzáfűzése mellett számos policy lehetőséget is biztosít, akár felhasználó, felhasználó csoport, vagy domain, illetve IP-cím alapján is kialakíthatók az e-mail rendszabályok. Ráadásul most mát virtuális alkalmazásként is kínálja a gyártó a terméket: a VMware virtuális gépén futó megoldás beilleszthető a virtuális szerverek közé, így észrevétlenül és teljes összhangban végzi a levelek szűrését.

A MailSpect ugyanakkor nemrégiben új partneri megállapodást írt alá az e-mailek begyűjtését és archiválását végző Gen8 Solutions céggel. Ennek révén a Mailspect növeli az MPP Green névre keresztelt architektúra szolgáltatásait, s így valamennyi levelezőprogramból, illetve a Microsoft .pst formátumú fájljaiból is egyszerűen és könnyen archiválhatóvá válnak a levelek egy web-alapú, kereshető levéltárban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.