Hirdetés
. Hirdetés

Újabb adatkezelési botrány a Facebooknál

|

A New York Times szerint nagy technológiai cégek szabadon csemegézhettek a felhasználói adatokból. A közösségi hálózat tagad.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook azt állítja, hogy semmilyen cégnek nem adott hozzáférést a felhasználói adatokhoz az érintettek engedélye nélkül. Korábban a New York Times arról számolt be, hogy a közösségi hálózati egyes technológia óriásoknak jó pénzért igen mélyreható betekintést nyújtott az adatokba.

Az újság arról írt, hogy a Facebook több, mint 150 céggel között adatmegosztási megállapodásokat. A Microsoft Bingjének többek közt lehetővé tette, hogy a kereső lényegében az összes Facebook-felhasználó ismerőinek nevét lássa, az Amazonnak felkínálta a kapcsolati információkat, a  Netflix-nak és Spotify-nak pedig még azt is megengedte, hogy elolvassák a felhasználók magánüzeneteit.

A Netflix mindezt tagadja: szerinte soha nem kértek, és nem is kaptak semmiféle betekintést a magánüzenetekbe.

Cáfolja a cikk állításait blogposztjában Konstantinos Papamiltiadis, a Facebook egyik vezetője is, aki szerint egyik szerződésük sem biztosított hozzáférést semmifajta információhoz a felhasználók engedélye nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.