Hirdetés
. Hirdetés

Újabb veszélyes zsarolási hullám jöhet

|

Már két biztonsági szakember készített működőképes zsarolóprogramot a Mac OS X támadhatóságának bizonyítására.

Hirdetés

Az Apple számítógépeit eddig nem veszélyeztették a zsarolóprogramok, ezek a különösen pimasz és kártékony malware-ek, amelyek titkosítják a megfertőzött számítógép fájljait, majd a dekódolásért váltságdíjat követelnek a kétségbeesett áldozatoktól. Ez elsősorban nem azért van így, mert az Apple operációs rendszere biztonságosabb Windowsnál. Az igazi ok az, hogy a vírusírók egyelőre nem támadják az OS X-et, mivel a windowsos számítógépek megfertőzésével elegendő jövedelemre tesznek szert. Ez a helyzet azonban megváltozhat: egy brazil biztonsági kutató, Rafael Salema Marques ugyanis felfedte, hogy milyen egyszerű ilyen módon támadni az OS X operációs rendszert.


Ez már a második eset, amikor egy biztonsági szakértő mintakódot ír az OS X "megzsarolhatóságának" bizonyítására, először szeptemberben értesülhettünk hasonlóról. Marques nem tette közzé a teljes kódot, viszont elküldte az Apple-nak és a Symantecnek: az utóbbi blogbejegyzésben igazolta, hogy az hatékonyan működik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.