Hirdetés
. Hirdetés

Újgenerációs védelem a még ismeretlen fenyegetések ellen

|

Sokan túlbonyolítják a biztonság kérdését, pedig végtelenül egyszerű is lehet. Védenünk kell a hálózatunkat és eszközeinket - jellemzően az internet irányából és azon alkalmazások szintjén, melyeket használunk. Többek között erről szólt az idei ITBN kiállításon a 100%-ig magyar tulajdonban lévő Enterprise Group képviseletében Katona Tamás ICT üzletági igazgatójának és Seweryn Jodlowski, a Palo Alto Networks vezetőmérnökének előadása.X

Hirdetés

A Palo Alto Networks, a világ egyik vezető hálózatbiztonsági megoldásokat fejlesztő és gyártó vállalatának alapítója, Nir Zuk elsőként mutatott rá, hogy hálózatunk és eszközeink védelmét többé már nem lehet régimódi szabályokat követve megvalósítani. E cég olyan rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy modern alkalmazásokat vegyenek igénybe, miközben a biztonságukról olyan tűzfal gondoskodik, amely teljes mértékben képes azonosítani ezeket a hálózati rendszeren, és biztosítani tudja működésének finomhangolását is. Mindezt az összes tartalom, felhasználó és alkalmazás példátlan átláthatóságának biztosításával egyidejűleg.

Hirdetés

Tudomásul kell venni, hogy a hagyományos eszközök ma már nem nyújtanak teljes körű biztonságos megoldást, hiszen azokat egy más kor számára fejlesztették, amikor más problémákkal kellett még szembenézni. Korábban mindenkinek csak egy számítástechnikai eszköze volt, mindig egy helyről, kevés alkalmazást használva, a céges hálózaton belül dolgoztak a munkatársak. Ahogy ez az idő elmúlt, úgy tűnik el fokozatosan a „detect and fix”, azaz a „felfedezni és kijavítani” biztonsági irányelv is.

 

Manapság az IT-támadások fejlettebbek, komplexebbek, kitartóbbak és célorientáltabbak, mint valaha. Kihasználják a rendelkezésre álló legmodernebb technológiát, ezért már eddig ismert és ma még ismeretlen fenyegetésekkel is szembe kell néznünk. Egyre többen dolgoznak vállalaton “kívül” és mobileszközökkel, amely körülmények tökéletes környezetet teremtenek a hálózatot támadó rosszfiúknak, akik számára az alkalmazásokon keresztül vezet a legkönnyebb út.

„Mi lenne, ha a védekezés sikerességének fogalmát újraértelmeznénk? Mi lenne, ha a felfedezés helyett a megelőzést választanánk jó stratégiának? Mi, az Enterprise Groupnál ez utóbbi mellett tettük le voksunkat. A Palo Alto Networks Gold Partnereként vizsgázott mérnökeink azért dolgoznak, hogy népszerűsítsék ezt az elvet, tudásközpontot építsenek ki, és a megelőzést a lehető legmagasabb szintre emeljék” – mondta el a kiállításon Katona Tamás, az ICT üzletág igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.