Hirdetés
. Hirdetés

Valaki nagy támadásra készül az internet ellen

|

Szeptemberben már tesztelte is a technikákat. Szakértők Kínára gyanakodnak.

Hirdetés

Bruce Schneier biztonsági szakértő szerint szeptemberben azok a cégek, amelyek az internet alapvető infrastrutúrájáért felelnek, összehangolt támadássorozatot éltek át, melynek célja a sebezhető pontok kitapogatása volt. A támadások méretéből és szervezettségéből a szakértő arra következtet, hogy az elkövető egy állami támogattságú -- feltehetőleg kínai -- hacker-csapat.

Az akciók többsége szokványos, ám rendkívül kiterjedt DDoS támadás volt. Ezek azonban erősödő hullámokban érkeztek, ami a cégeket arra kényszerítette, hogy lépésről lépésre feltárják védelmi kapacitásaikat a támadók előtt. Voltak ezenkívül nem-DDoS támadások is, amelyek az internetcímeket és útválasztásokat piszkálták meg.

Schneier szerint az akciósorozat felépítettsége nem aktivistákra vagy egyszerű bűnözőkre vall, és akivel csak beszélt, mindenki Kínát sejti a háttérben. Figyelemre méltó, hogy bizonyos értesülések szerint mind Kína, mind Oroszország nagy erőfeszítéseket tesz olyan rendszerek kiépítésére, amelyek ellenállnak a hasonló típusú támadásoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.