Hirdetés
. Hirdetés

Végzetes szivárgás miatt büntették meg a Samsungot

|

A gyártó csak egy dolgozó halála után jelentette az esetet a megfelelő hatóságoknak.

Hirdetés

A Samsung egyik koreai félvezető-gyárában hidrogén-fluorid szivárgott ki az egyik 500 literes tartályból, megközelítőleg 1 liter. A gyártó a jelentések szerint hívta az üzembentartó céget, azonban az esetet nem jelentette a megfelelő hatóságoknak, csak miután az üzembentartó egyik dolgozója meghalt. Az STI további négy alkalmazottja is kórházban kötött ki, ők azonban szerencsére felépültek.

Bár az incidens tragédiával végződött, a Samsung nevén mégsem esik túl nagy csorba. Az eset vizsgálata során a rendőrség úgy találta, hogy a Samsung csupán akkor hibázott, amikor nem jelentette a szivárgást a megfelelő hatóságoknak időben. Mindez ugyanis csak akkor történt meg, amikor az üzembentartó egyik dolgozója a kórházban életét vesztette.

Az eset miatt a Samsung 1 millió wonos pénzbírságot kapott, ami 1000 amerikai dollárnak felel meg. Mindez nem okoz problémát a koreai cégnek, csupán a formalitásokat fedezi a bírság. A teljes vizsgálat tovább folytatódik, a halálesethez vezető események végső feltárása akár további két hétbe is telhet. A Samsung biztosított mindenkit, hogy mindent megtesz a hasonló esetek elkerülése végett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.