Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben a Intel-lapkás Windows eszközök

|

Újabb biztonsági rést fedeztek fel a lapkagyártó CPU-iban.

Hirdetés

Hirdetés

A kiberbiztonságra szakosodott Bitdefender újabb sebezhetőséget tárt fel a Windowst futtató Intel CPU-kban.

A sebezhetőség az oldalcsatornán keresztüli spekulatív végrehajtással kapcsolatos, amellyel a modern Intel CPU-k megpróbálják kitalálni a várható utasításokat, hogy ezáltal gyorsítsák a működést.

A technika eredményeként olyan nyomok maradnak a gyorstárban, amelyek a Windows operációs rendszerének bizonyos utasításaival kombinálva a magmemória tartalmának megcsapolásához vezethetnek. A támadók bizalmas adatokat, jelszavakat, titkosítási információkat lophatnak el a vállalati és a magánrendszerekről, amiket kémkedésre, vagy szabotázsok elkövetésére is felhasználhatnak.

Az új biztonsági rést nem foltozzák be a Spectre és Meltdown sebezhetőség ellen kidolgozott megoldások, és a probléma a vírusellenes programok szintjén sem kezelhető. Csak a biztonsági frissítések jelentenek védelmet: ezeket a Microsoft és az Intel más partnerei már kiadták, illetve most készülnek kiadni, telepítésük a Bitdefender szerint feltétlenül ajánlott. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.