Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes új vírus dézsmálja a bankszámlákat

|

A TrickBot nevű új banki trójai a Dyre újjászületése lenne?

Hirdetés

Az online bankolókat fenyegető új banki trójai hasonló jellemzőkkel rendelkezik, mint a közel egy éve életjeleket nem mutató Dyre vírus. A TrickBot először szeptemberben tűnt fel Ausztráliában, és a Fidelis Cybersecurity cég biztonsági kutatói szerint bár nagy hasonlóságot mutat Dyre-rel, egészen új fejlesztéseket ugyancsak tartalmaz. Mindez arra utal, hogy a Dyre eredeti fejlesztői tevékenyen részt vettek a megírásában. A világszerte több mint ezer bank, pénzintézet ás más szervezet ügyfeleitől több tízmilliónyi dollárt ellopó Dyre tavaly novemberben tűnt el szinte egyik napról a másikra a kibertérből.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.