Hirdetés
. Hirdetés

Vészriadó: hekkerek zárolják az iPhone-okat és a Maceket!

|

A feloldásért pénzt kérnek. Sürgősen változtassuk meg a jelszavunkat!

Hirdetés

Hirdetés

A MacRumors szerint kiberbűnözők az iCloud az iPhone keresése szolgáltatása segítségével elkezdték távolról lezárni a Mac és iPhone eszközöket, és pénzt követelnek az feloldásért.

A Twitteren számolt be néhány Mac felhasználó, hogy eszközüket a hekkerek blokkolták, és meghatározott (Bitcoinban fizetendő) összeg kifizetéséhez kötik a kioldó kódot.

Hogy történhetett ez meg? Alighanem az Equifax-ügy, vagy egy másik adatkiszivárgás lehet a ludas, amely sokmillió felhasználó azonosítóját juttatta illetéktelen kezekbe. És most néhány bűnöző ezek alapján bejelentkezett az iCloud fiókokba, és távolról kezdi lezárni a Mac és iPhone eszközöket.

A rossz hír, hogy ez ellen a kétfaktoros hitelesítés engedélyezése sem véd meg, mert a hekkereknek elég  kattintaniuk az iCloud.com webhely  iPhone keresése funkcióján, és máris megkerülték a kétfaktoros hitelesítést.

Mi a teendő? Először is kapcsoljuk ki a keresőfunkciót a iCloud beállításaiban. A második lépés pedig az, hogy az iCloud fiók védelme érdekében megváltoztatjuk a jelszavunkat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.