Hirdetés
. Hirdetés

Video: éppen, hogy elkerülte a végzetes ütközést a drónnal

|

Hajszálon múlott a síelő testi épsége, majdnem eltalálta az elszabadult drón.

Hirdetés

Az alpesi sí világkupa olaszországi versenyén egy tévékamerát cipelő nagyméretű drón a pályára zuhant azon a helyen, ahol tizedmásodpercekkel korábban elhaladt Marcel Hirscher osztrák versenyző, aki így szerencséjére elkerülte a minden bizonnyal komoly sérüléseket okozó ütközést. A drónt a svájci Infront Sports & Media cég üzemeltette, amely légi felvételeket szolgáltatott a versenyt közvetítő televíziós társaságoknak. A zuhanást vélhetően a drón vezérlésére használt rádióhullámok frekvenciáján bekövetkezett interferencia okozhatta, amelynek hatására irányíthatatlanná vált a repülő eszköz. A Nemzetközi Síszövetség betiltotta versenyein a drónok használatát, amíg nem találnak megoldást a biztonságos alkalmazásukra.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.