Hirdetés
. Hirdetés

Vigyázat: képekkel is feltörhetők az Android-mobilok

|

A súlyos biztonsági rés kihasználásához elég egy speciálisan átalakított képet eljuttatni a legújabb Android-változatokat futtató okostelefonokra.

Hirdetés

Hirdetés

Az Android operációs rendszert futtató okostelefonok egyszerűen úgy is feltörhetők, hogy egy ártatlannak tűnő kép megtekintésére vesznek rá minket a hackerek. A kép internetezés közben vagy üzenettel juttatható el a mobilokra, olvashatjuk az Android Security Bulletinban. A feltöréshez a kiberbűnözők által speciálisan átalakított PNG formátumú képet kell eljuttatni a mobilra, állapította meg a Google, a veszélyeztett Android-változatok a következők: Android Nougat (7.0), Oreo (8.0) és a legújabb Android-verzió, a Pie (9.0).

A jelentés összesen 42 sebezhetőséget sorol fel, ezek közül 11 kritikus minősítésű. A legveszélyesebb a fentebb említett "képes" sebezhetőség, amely lehetővé teszi tetszőleges kód futtatását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.