Hirdetés
. Hirdetés

Vigyázzunk a hamis Flash-frissítővel, kikészíti a rendszert!

|

Az XMRig Flash frissítő programnak álcázza magát, de valójában kriptovaluta-bányászatra állítja át a CPU-t.

Hirdetés

Hirdetés

A rosszindulatú Flash frissítőkbe mindig is szívesen csomagoltak a bűnözők olyan szoftvereket, amelyek különböző vírusokat telepítettek rendszerünkre, ám a Palo Alto-i Unit 42 egy rendhagyó példányt csípett fülön, ami valóban feltelepíti a legfrissebb Flasht, viszont közben egy XMRig  ktiptovalutabányász programmal is megajándékoz bennünket.

A rosszindulatú kód a támadók által felügyelt URL-eken keresztül terjed. A telepítő az igazihoz megszólalásig hasonló frissítő képernyőt jelenít meg, és miközben a Flash frissítésével szöszöl, a háttérben az XMRig bányászprogramot is felpakolja a gépre.

A hamis frissítő az Adobe webhelyéről tölt le egy igazi Flash telepítőt, és ezáltal elvonja a figyelmet a valutabányász programról, amely település után kapcsolatba lép az xmr-eu1.nanopool.org bányászközponttal, és a bányászattal súlyosan lemeríti a CPU kapacitását.

A szoftvert az teszi különlegessé, hogy nem teljes átverés: tényleg megcsinálja, amit ígér --  frissíti a Flasht --, de ezt csak azért teszi, hogy álcázza vele az illegális tevékenységét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.