Hirdetés
. Hirdetés

Vírusokat ölő vírust fedeztek fel

|

Nem tűr meg maga mellett más programkártevőket a routereket ily módon megvédő, jóindulatú trójai.

Hirdetés

Egy régebbről ismert vírusról, amely routereket fertőz meg, a Symantec kutatói kiderítették, hogy afféle digitális igazságtevőként működik, amely megvédi a fontos hálózati eszközöket a rosszindulatú programok támadásaitól. Kezdetben úgy gondolták, hogy a Linux.Wifatch néven nyilvántartásba vett vírus egy közönséges trójai, amely képes hátsó ajtót nyitni a megfertőzött routereken, de aztán azt tapasztalták, hogy ezt a lehetőséget nem használja ki, és semmilyen rosszindulatú tevékenységet nem végez. Most rájöttek arra, hogy voltaképpen mi a Linux.Wifatch funkciója: távol tartani más vírusokat attól az eszköztől, amelyet megfertőzött.


A fertőzött eszközök saját peer-to-peer hálózaton keresztül kommunikálnak egymással, amelyet arra használnak, hogy az új malware-ekre vonatkozó információkat frissítsék. Vagyis a vírus hasonlóan működik, mint a vírusírtók. A Linux.Wifatch ugyancsak megkísérli eltávolítani a többi ismert router vírust. A vírus írójának jó szándékára utal az is, hogy nem álcázza magát, és a kódja még a debug üzeneteket is tartalmazza, egyszerűbbé téve az elemzését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.