Hirdetés
. Hirdetés

Windows-használók veszélyben

|

Az új típusú támadás egy vezérlő sebezhetőségének kihasználásával töri fel a számítógépeket és kapcsolja ki a rajtuk futó biztonsági szoftvereket.

Hirdetés

Hirdetés

A Sophos biztonsági cég fedezte fel azt az új típusú támadást, melynek során egy sebezhető Gigabyte vezérlőt használnak a hackerek a windowsos számítógépek feltörésére és a PC-n lévő biztonsági szoftver kikapcsolására.

A sebezhetőséget még 2018-ban találták a szóban forgó Gigabyte vezérlőben, a hiba lehetővé teszi a kiberbűnözők számára, hogy hozzáférjenek az érintett számítógéphez, telepítsenek rá egy második vezérlőt, amelynek feladata az antivírus programok kiiktatása és a RobbinHood nevű zsarolóprogram aktiválása, amely zárolja az áldozatok fájljait, és váltságdíjat kér a titkosítás feloldásáért. Azzal fenyeget, hogy ha valaki elsőre nem fizet, az összeg naponta 10 ezer dollárral emelkedik.

A Sophos szerint a józan ész alapján gyakorolt szokásos biztonsági óvintézkedésekkel lehet megakadályozni a támadásokat, amelyek a teljesen naprakész állapotban tartott számítógépeket is fenyegetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.