20%-os árbevétel növekedés

|

Az SAP AG közzétette a 2010. szeptember 30-ával zárult harmadik negyedéves pénzügyi gyorsjelentését.

Árbevétel • A IFRS szerinti szoftver és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,32 milliárd eurót tett ki, mely 20%-os növekedést jelent a 2009-es 1,94 milliárd euróhoz képest. • A szoftvereladásból származó árbevétel 656 millió euró volt, mely 25%-os növekedést jelent tavalyi év harmadik negyedévéhez képest (525 millió euró). • A társaság teljes árbevétele 3 milliárd euró volt, ez 20%-al több, mint 2009 III. negyedévében regisztrált 2,51 milliárd euró. Eredmény • Az üzemi eredmény 716 millió eurót tett ki, ami 16 százalékos növekedést jelent 2009 III. negyedévének 619 milliós értékéhez képest. • Az üzemi nyereséghányad 0,9 %-al csökkent, 23,8%-ra. • Az adózás utáni eredmény 12%-al nőtt 501 millió euróra, a tavalyi azonos időszaki 447 millió euróhoz képest. “Örömmel számolunk be dupla számjegyű növekedésről”-mondta Werner Brandt, az SAP AG pénzügyi igazgatója.”Mindegyik régióban növekedést értünk el, és különösen erős eredményt regisztráltunk az USA-ban, Ázsia feltörekvő térségeiben, Európában és Latin Amerikában. Az elsődleges növekedést termékoldalról az üzleti analitikai megoldások jelentik.” Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója kiemelte: „Már most is on premise és on demand megoldásokat szállítottunk ügyfeleinknek. A Sybase akvizíciójával a leginkább teljes és heterogén mobil platformmal bírunk, melynek segítségével megoldásainkat on device módon is elérhetővé tesszük.” Üzleti kilátások Az SAP továbbra is a korábbi üzleti kilátással számol: • a nem-IFRS szerinti szoftver és szoftverekhez kapcsolódó árbevétel növekedését éves szinten 9-11%-on várja, mely a Sybase-hozzájárulása nélkül 6-8%-os éves növekedést jelent; • a-nem IFRS szerinti üzemi nyereséghányadot teljes évre 30-31%-on várja (2009-ben 27,4%). Cash flow 2010 első kilenc hónapjában a működési cash-flow nagysága meghaladta a 2 milliárd eurót. A szabad cash flow a teljes bevételek 22%-a volt (2009-ben 29%). 2010. szeptember 30-án a cég összesített csoportos likvid tőkéje 2,83 milliárd euró volt (2009. december 31-én 2,28 milliárd) – ebbe beletartoznak a készpénz, a készpénz-helyettesítő eszközök, a korlátozottan felhasználható betétek és a rövid távú befektetések.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.