26%-al nőttek a szoftverbevételek- megvannak az SAP első negyedéves számai

|

Az SAP szoftvergyártó közzétette a 2011. március 31-ével zárult első negyedéves pénzügyi gyorsjelentését

Árbevétel . A IFRS szerinti szoftver és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,3 milliárd eurót tett ki, mely 20%-os növekedést jelent a 2010-es 1,95 milliárd euróhoz képest. . A szoftvereladásból származó árbevétel 583 millió euró volt, mely 26%-os növekedést jelent tavalyi év első negyedévéhez képest. . A társaság teljes árbevétele 3,02 milliárd euró volt, ez 21%-al több, mint 2010 I. negyedévében regisztrált 2,51 milliárd euró. Eredmény . Az üzemi eredmény 597 millió eurót tett ki, ami 7 százalékos növekedést jelent 2010. I. negyedévének 557 milliós értékéhez képest. . Az üzemi nyereséghányad 19,7 %-ot ért el. . Az adózás utáni profit 4%-al nőtt, 403 millió euróra, a tavalyi azonos időszaki 387 millió euróhoz képest \"Ügyfeleink nagyra értékelik az innovációinkat és a nyílt ökoszisztéma stratégiánkat. Ez hajtja a keresletet az üzleti alkalmazások, az analitika, a vállalati mobil alkalmazásokból álló piacvezető portfoliónk fele.\" -mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója. \"Az SAP innovációra alapozott növekedése kifizetődő, és biztosak vagyunk a jövőbeli terveinkben. Ügyfeleinknek óriási értéket biztosítunk az iparág legmodernebb üzleti rendszereivel, analitikai megoldásaival. Innovációs megoldásaink új piacokat céloznak: a memória alapú számítástechnika, az on demand, a mobilitás megoldások egyre keresettebbek.\" -emelte ki Jim Hagemann Snabe, az SAP másik társ-vezérigazgatója. Cash flow A működési cash-flow nagysága 1,59 milliárd euró volt, mely a legnagyobb összeg a cég fennállása óta. A szabad cash flow a teljes bevételek 48%-a volt 1,45 milliárd értékben. 2011. március 31.-én a cég összesített csoportos likvid tőkéje 4,49 milliárd euró volt. Üzleti környezet A cég megerősíti korábbi várakozásait 2011-re vonatkozólag: -teljes évre vonatkozó, szoftverek, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén 10-14%-os bevételnövekedésre számít nem-IFRS szabvány szerint -az üzemi eredmény 4,45-4,65 milliárd euró között lesz, nem-IFRS szabvány szerint.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.