A 4D Soft Kft. jól halad új teszteszközének fejlesztésében

|

A WIRE egy olyan új technológiát képviselő teszteszköz, amely nem igényli a tesztesetek hagyományos, manuális megtervezését. A tesztesetek a szoftver működési folyamatainak – különböző elágazásainak – a helyes működését ellenőrzik, tesztelik. Hagyományos esetben a tesztelő megy végig egyesével ezeken az ágakon és készíti elő a teszttervet.

Az üzleti folyamatokon alapuló alkalmazásokban ezek az ágak már le vannak modellezve a program folyamatgráfjában, így egy intelligens tesztrobot el tudja végezni a bejárást, és automatikusan létrehozza az egyes elágazásokhoz szükséges teszteseteket. Ennek a megvalósítását célozza meg a prototípus, mely egy – a 4D Soft Kft. által 2009 júliusában elindított – projekt eredménye lesz. A WIRE tehát a folyamatgráf-modell alapján automatikusan leteszteli a folyamat összes ágát, amelyre utasítást kapott. A jelenlegi technológiákhoz képest ez jóval kevesebb tervezési erőforrást igényel, ráadásul pontosabb lefedettséget tud biztosítani a gépi bejárás miatt. A változáskövetés is nagyságrendekkel leegyszerűsödik, mivel ugyanazt a modellt használjuk a tervezéshez és a validáláshoz. A piacon léteznek egyébként hasonló elven működő, modell alapú tesztelőeszközök, ezek viszont csak speciális rendszerek tesztelésére szakosodtak: ipari automatizálás, járművek, repülők vezérlése, stb. A WIRE területe nem ez, hanem a nagyobb komplexitást magukban hordozó üzleti folyamatok. Ezek az összetett folyamatok újabb problémákat vetnek fel, melyekre igyekszünk a projekt keretében megoldást találni. A projektmunka a terveknek megfelelő ütemben halad. Az első időszakban megtörtént a projekt rendszer szintű tervezése, a munkakörnyezet kialakítása, egy teszt modell kialakítása (melynek segítségével tesztesetek, illetve teszteléshez szükséges szabályok felállíthatók, definiálhatók), valamint elkezdtük az adatgenerátor tervezését (ez egy olyan komplex modul, mely képes adatokat generálni különböző tesztesetekben). A WIRE végfelhasználói azok a szoftverfejlesztők és tesztelők, akik üzleti folyamatok informatikai tervezésével, fejlesztésével és tesztelésével foglalkoznak. Ezeknek a felhasználói csoportoknak a rendszer abban hoz jelentős újítást, hogy munkájukat közelebb hozza egymáshoz, jobb együttműködést kínálva a tervezéshez és a teszteléshez. A 4D Soft Kft. több mint 15 éve foglalkozik szoftverrendszerek tervezésével, megvalósításával és tesztelésével. Jelen pályázat kapcsán a leginkább érintett terület a szoftvertesztelés. Cégünk 2003 óta kínál új üzletágként teljes körű tesztelési szolgáltatásokat. Ebbe beletartozik alkalmazások teljes körű tesztelése, vállalatok tesztelési stratégiájának kialakítása, tanácsadás, oktatás, elfogadási teszt elvégzése stb. A tesztelést a legmodernebb módszerekkel végezzük, például EBIT vagy kategória-felosztásos módszerrel. Jelenleg is folyik JARTA elnevezésű statikus regressziós teszteszközünk fejlesztése.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.