A BorsodChem aktívan támogatja a digitális átállást

|

A Wanhua Cégcsoporton belül, Európában elsőként váltott a legmodernebb, mesterséges intelligenciával is támogatott SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt., Európa egyik piacvezető műanyag alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártója.

A BorsodChem jogelődjét, a Borsodi Vegyi Kombinátot (BVK) 1949-ben alapították és azóta a Társaság Magyarország meghatározó vegyipari vállalatává, illetve Európa egyik piacvezető műanyagipari alap- és speciális vegyianyag gyártójává nőtte ki magát. A folyamatos fejlődéshez természetesen elengedhetetlen az is, hogy a vállalatok időről-időre átvizsgálják digitális infrastruktúrájukat és megtegyék a szükséges lépéseket a korszerűsítés érdekében. A BorsodChem úttörőnek számít ezen a téren is, mivel informatikai szakemberei az SAP Hungary-vel már több közös, felhőalapú megoldásokat tartalmazó projekten dolgoztak együtt az elmúlt években.

A vállalatirányítási rendszer kiválasztását egy hosszas kiértékelési szakasz előzte meg a társaságnál, amelynek köszönhetően sikerült az igényeket és a lehetséges megoldásokat a legjobban összehangolni. Az S/4HANA rendszerre történő átállás részét képezi egy felhőalapú robotizált folyamatautomatizálási (Robotic Process Automatization), úgynevezett iRPA csomag bevezetése is, amelynek köszönhetően mesterséges intelligencia segítségével tudják az ismétlődő, manuális folyamatokat automatizálni a BorsodChem-nél. A teljes megvalósítási folyamat végét és az éles indulást 2023 első negyedévére tervezik.

"A BorsodChem 1997 óta használja az SAP vállalatirányítási rendszert, amely kellően hosszú idő ahhoz, hogy időszerűvé váljon egy új rendszer bevezetése, amely hatékonyabb megoldásokkal és jobb minőségű információkkal támogatja vállalatunk működését a jövő felé vezető úton. A projektet megelőzően SAP szakértők bevonásával áttekintettük a lehetőségeket, és az S/4HANA átállás végrehajtásának olyan módját választottuk, hogy a SAP rendszerben lévő 25 éves üzleti adatokat és SAP alapfolyamatokat is megtarthassuk. Az áttelepítés végrehajtása mellett további folyamatoptimalizálást és új funkciók bevezetését is tervezünk, hogy jobb előrejelzési és költségszámítási rendszert biztosítsunk a fejlett, új SAP S/4HANA felületen" - fejtette ki Wang Zhenhua (Brad), a BorsodChem IT igazgatója.

A felhőalapú vállalatirányítási rendszerre történő átállást azért sem érdemes halogatni, mert az SAP Business Suite 7 csomag hivatalos informatikai támogatása 2027. év végén lejár. Ennek következtében a csomag alkalmazásaira (ERP 6.0, CRM 7.0, Supply Chain Management 7.0, Supplier Relationship Management 7.0) 2028 januárjától 2030 decemberéig már feláras lesz a támogatás.

"Magyarországon ez a folyamat jelenleg több száz céget érint, ezért a piacon elérhető partneri kapacitásokat is szem előtt tartva számukra egyre sürgetőbbé válik a legújabb S/4HANA rendszerre történő átállás, amelyet a leghatékonyabban RISE with SAP csomagunk keretében tudnak megtenni" - mondta el a bevezetés kapcsán Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

A RISE with SAP csomagot világszerte eddig már több mint 1300 vállalat használta és az SAP egyértelművé tette, hogy ügyfeleit hosszú távon is hasonló, a helyi és a globális sajátosságokat egyaránt tükröző megoldásokkal fogja támogatni a sikeres átállásban. Ezzel összhangban az SAP 2040-ig garantálja az újgenerációs, felhőalapú S/4HANA vállalatirányítási megoldásának támogatását.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.