A Cisco felvásárolja a Pure Digital Technologiest

|

A hálózati piacvezető Cisco a népszerű Flip videomegoldásokkal bővíti lakossági termékkínálatát.

A Cisco bejelentette vételi szándékát a Pure Digital Technologies Inc. cégre, amely többek között a Flip VideoTM márkáról ismert, illetve úttörőnek számít a fogyasztóbarát videomegoldások kifejlesztése terén. „A Pure Digital felvásárlása fontos eleme azon stratégiánknak, hogy jelen legyünk az otthonokban a vizuális hálózatok elterjedésénél.” – nyilatkozta Ned Hooper, a Cisco alelnöke. „A Pure Digital Flip Video megoldásának köszönhetően a felhasználók egyszerűen rögzíthetik és oszthatják meg videó-anyagaikat. Ezzel a felvásárlással a Cisco lakossági üzletága újabb videomegoldásokat fejleszthet ki, így az új generációs szórakoztató- és kommunikációs technológiák éllovasává válhat.” A Pure Digital a Flip Video márkanév alatt már több mint kétmillió kamerát értékesített, ami jól mutatja, hogy mekkora igény mutatkozik az egyszerű, hozzáférhető és szórakoztató videózásra. Valamennyi Flip Video termékben gyárilag megtalálható a maga nemében egyedülálló FlipShare szoftver, amellyel a felhasználók egyszerűen rendszerezhetik és szerkeszthetik videofelvételeiket, majd rögtön meg is oszthatják azokat a YouTube, a MySpace és egyéb videomegosztó szolgáltatások oldalain. „A Flip Video a hétköznapi fogyasztó számára is lehetővé teszi, hogy azonnal rögzítse, szerkessze és megossza videofelvételeit” – mondta Jonathan Kaplan, a Pure Digital elnök-vezérigazgatója. „A Ciscóban olyan partnerre találtunk, amelynek globális jelenléte és szakértelme reményeink szerint lehetővé teszi a Flip Video továbbfejlesztését és minél szélesebb körben való elterjesztését.” Az ügylet lezárultával a Pure Digital alkalmazottait és technológiáját a Cisco Consumer Business Group üzletágába integrálják, ahol többek között a Linksys by Cisco otthoni hálózati, audio- és adattárolási megoldásainak fejlesztése történik. A Pure Digital felvásárlása újabb példa a Cisco 3 pilléren - fejlesztés, felvásárlás, partnerség -nyugvó innovációs stratégiájára, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 590 millió dollárnyi részvénnyel fizet a Pure Digital teljes részvénycsomagjáért. Emellett a Cisco maximum 15 millió USD értékben a dolgozók megtartására részvényopciós ösztönzőprogramot is útjára indít. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének negyedik negyedévében kerül sor. ### A Cisco Systemsről A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít. További információ: Mészáros Attila Cisco Magyarország, marketing manager Telefon: (36) 1 225 4766 e-mail: atmeszar@cisco.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.