A DreamWorks Animation a HP technológiájával készítette az „Így neveld a sárkányodat” című új 3D animációs filmet

|

Újabb korszakalkotó film született a HP technológiájának és a DreamWorks Animation SKG Inc. (Nasdaq: DWA) munkájának párosításából: az „Így neveld a sárkányodat” című új 3D animációs filmet március végétől vetítik a hazai mozik.

A látványos 3D alkotás nézői tűzokádó sárkányok ezreiben, páncélos viking harcosok százaiban, morajló hullámokban és buja erdőségekben gyönyörködhetnek. A film áttörő technikai megoldásai jelentős részben a történet és a szereplők életre keltéséhez használt HP-technológiának köszönhetők. Az alkalmazott megoldások között szerepelnek HP Z800 munkaállomások, HP ProLiant blade-szerverek, HP Halo Telepresence megoldások, HP DreamColor kijelzők, tárolómegoldások és HP Designjet nyomtatók. A maximális teljesítmény érdekében a DreamWorks Animation rajzfilmesei a karakterektől a megvilágításig, a film minden részletét HP Z800 munkaállomásokon tervezték. A stúdió szerint a HP Z800 jóval – esetenként 50 százalékkal – gyorsabb elődjénél. A DreamWorks 2001-ben bemutatott „Shrek” filmjének készítésekor 6 terabájt adatra és 5 millió renderórára volt szükség. A rajzfilmkészítést támogató technika fejlődését jól érzékelteti, hogy az „Így neveld a sárkányodat” esetében már 100 terabájt és 50 millió renderóra volt a fenti két érték. A DreamWorks Animation a számítógéppel rajzolt (CG) animációs filmek készítéséhez használt eddigi legkiterjedtebb és legnagyobb teljesítményű renderfarmja segítségével alkotta meg a filmet. A renderfarm – azaz az animációs szekvenciák feldolgozására összehangoltan működtetett számítógépcsoport – több mint 25 ezer processzormagból állt, amelyből közel 10 ezer mag az idő 100 százalékában – tehát 28 héten keresztül napi 24 órában – a film készítésén dolgozott. Az újszerű fényhatások kidolgozását a DreamWorks Animation az ASC és BSC díjas operatőrre, Roger Deakinsre bízta. A nagy teljesítményű HP ProLiant back-end blade-szerver tömböt vezérlő HP Z800 munkaállomásokkal Deakins interaktívan, végleges képminőségben vizsgálta és tervezte meg a fényhatásokat, közösen a DreamWorks Animation VFX és CG szakembereivel. A DreamWorks Animation csapata HP Halo megoldásokon keresztül tartotta a kapcsolatot A DreamWorks Animation csapata szorosabban és eredményesebben működhetett együtt a HP Halo Telepresence megoldások segítségével. Az „Így neveld a sárkányodat” Glendale-ben és Redwood City-ben (Kalifornia állam) dolgozó kreatív csapatai a HP Halo-n keresztül folytattak személyes virtuális megbeszéléseket. A rendszer nagy felbontású együttműködési képernyőjén, közösen dolgozták ki a filmet életre keltő részletes CG karaktereket és környezeteket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.