A felnőttek 35%-a veszekszik a családtagokkal az eszközök frissítése kapcsán

|

A felhasználók eszközfrissítésekkel kapcsolatos attitűdjét vizsgáló globális szintű Kaspersky-felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a frissítési tevékenység családi üggyé vált.

A kutatás szerint a családos válaszadók több mint fele (62%-a) egyetért azzal az állítással, hogy a gyerekeknek és az idősebb rokonoknak segítség kell az eszközök frissítéséhez. A frissítések továbbá az otthoni kapcsolatokra is hatással lehetnek, ugyanis saját bevallása szerint a válaszadók 35%-a veszekedett már miattuk a családjával.

Az eszközök már régóta mindennapos tárgynak számítanak minden korosztály életében[1]. A gyerekek különféle tartalmakat néznek és játékokat játszanak rajtuk, a felnőttek pedig többek között a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra használják őket világszerte. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden eszközt időben frissíteni kell ahhoz, hogy kellően biztonságos legyen, és ne csökkenjen a teljesítménye.

Semmi meglepő nincs abban, hogy a családtagok veszekszenek egymással a rendszeres frissítések iránti érdeklődéshiány vagy vonakodás miatt, ugyanis a felmérésben részt vevő felnőttek 34%-a frusztrálónak vagy bosszantónak tartja a frissítések telepítését.

A felmérésből az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77%-a jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre. Sokkal kisebb azok aránya, akik maguk felelősek a saját készülékeikért (12%). A válaszadók szerint ugyanakkor a (házas)társuk (7%) vagy a gyerekeik (4%) ritkán frissítik az eszközöket.

A Kaspersky szeretné a frissítések kezelését a család minden tagja számára pozitívabb és kellemesebb élménnyé tenni, ezért a jól ismert blogger, jógaoktató és személyi edző Shona Vertue-val együttműködve kidolgozott egy rövid kurzust, melynek egyszerű gyakorlatai a frissítések települése közben végezhetőek. Maga a kurzus nagyon egyszerű, a benne bemutatott gyakorlatokat bárki elvégezheti otthon. A videó ezen a linken érhető el.

"Mivel a modern családokban a család szinte minden tagja használ valamilyen kütyüt, a frissítések telepítése valódi családi üggyé vált. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy lényegében a család minden tagja részt vesz valamilyen mértékben ebben a folyamatban. Kiderült, hogy a válaszadók több mint egyharmada (35%-a) még a frissítések fontosságával kapcsolatban is vitatkozik a családtagjaival, ami valószínűleg azt jelzi, hogy a felhasználók nagyon komolyan veszik a saját és a szeretteik online biztonságát. A frissítések időben történő telepítésével nem csak új funkciókhoz és felhasználói felületekhez férhetünk hozzá, de az eszközeink magas szintű biztonságáról is gondoskodhatunk. Így biztosíthatjuk az összes családtag személyes adatainak biztonságát, valamint az eszközök gyors és optimális működését is" - fejtette ki Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.

A teljes jelentés ezen a linken érhető el.

 

A felmérésről

2021. áprilisában a Kaspersky azzal bízta meg a Savanta piackutató céget, hogy 15 000 válaszadó részvételével készítsen egy online felmérést, amely az emberek eszközfrissítési tendenciáit vizsgálja. A mintanagyság a következőképpen alakult: országonként 1000 válaszadó az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban, valamint országonként 500 válaszadó az USA-ban, Hollandiában, Ausztriában, Portugáliában, Romániában, az Egyesült Arab Emírségekben, Törökországban, Dél-Afrikában, Kínában, Indiában, Ausztráliában, Brazíliában, Mexikóban, Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Peruban és Oroszországban. Minden válaszadó számítógépet, okostelefont és/vagy táblagépet használt vagy magáncélra, vagy munkához, és a válaszadók 76%-a állt alkalmazásban.


0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.