A Fujitsu globális szolgáltatási központja több kategóriában is díjat nyert

|

A Fujitsu fülöp-szigeteki globális szolgáltatási központja (Global Delivery Center, GDC) elnyerte a Fülöp-szigeteki Gazdasági Térség Hatóság (PEZA) kiváló környezetvédelmi teljesítményért, színvonalas közösségi projektekért járó díját, és a Covid19-re adott választ elismerő különdíját.

A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je elkötelezetten dolgozik egy fenntarthatóbb világ megteremtésén. Törekszik az innovációra épülő társadalmi bizalomépítésre, és támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének megvalósítását.  A létesítmény dolgozói a Fujitsu GriP (Global Delivery Responsible Business Program) programja keretében végzik közösségi tevékenységüket, amelynek célja a Covid-járvány idején is a közösségek felhatalmazása, aktivizálása és támogatása.

Környezetvédelmi programok

A PEZA kimagasló környezetvédelmi teljesítményért járó díját annak a cégnek ítélik oda a Fülöp-szigeteki Gazdasági Zónában, amely bizonyságát adja fenntartható környezetirányítási gyakorlatának, és környezetvédelmi projekteket/közösségi programokat valósít meg a régióban. A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je 2015 óta rendelkezik ISO 14001 környezetirányítási tanúsítvánnyal, és átfogó lépésekkel csökkenti működése környezetterhelését. Jelentős környezetvédelmi projektjei közül említést érdemel a kormányzati és civil szervezetekkel közös faültetés, szemétszedési programok, valamint a környezetvédelmi szemléletformálást, oktatást és a programokhoz való csatlakozást ösztönző projektek. A Fujitsu GDC a Covid19-járvány jelentette kihívások közepette is folytatta tájékoztató programjait, és más szervezetekkel összefogva támogatta a természetvédelmi erőfeszítéseket.

Arlene Gregorio, a Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-jének vezetője elmondta: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a PEZA immár harmadik éve elismeri munkánkat. A díjak további inspirációt adnak a Fujitsu csapatának, hogy megkétszerezzék önkéntes környezetvédelmi és közösségi erőfeszítéseiket, és másokkal is megosszák a Covid19-re való reagálás módszertanát."

Közösségi projektek

A PEZA kimagasló közösségi projekteknek járó díja a filippínó közösség javát szolgáló szociális jólléti programokat ismeri el. A Fujitsu GDC helyi programjai között oktatási tevékenységek is szerepelnek. 2020-ban a létesítmény gyorsan átállt partneriskoláiban - köztük egy országszerte ifjúsági központokat üzemeltető árvaház-hálózatban - a virtuális oktatásra. A Fujitsu online tananyagot állított össze a japán kultúráról, angol nyelvből és a Microsoft Office alkalmazásokról.

A Fujitsu helyi GDC-je a technikai képzés, mentorálás és az inspirációs/pályaválasztási előadások tartása terén is a Fülöp-szigeteki iskolák partnere. A munkatársak hasznos munkahelyi készségekkel ismertetik meg a diákokat, pl. az ausztrál és a japán kultúra megértésével, az automatizációval, a HTML-lel, a Pythonnal, a hálózatokkal és az előadások tartásával kapcsolatban. Külön "Nők a technológiában" programot is indítottak a nemi sokszínűség javítása és a globális befogadás ösztönzése érdekében.

Reagálás a COVID-járványra

A Covid19-re adott választ jutalmazó különdíj új kategória, amely a Covid19 munkahelyi terjedésének megakadályozására bevezetett szabályokat és programokat jutalmazza. A Fujitsu Fülöp-szigeteki GDC-je gyorsan reagált a Covid19-járvány okozta változásokra és alkalmazkodott hozzájuk. A járvány kitörésétől kezdve intézkedéseket dolgozott ki, és a munkavállalók biztonságát szem előtt tartva beépítette őket üzleti folyamataiba. A programok az üzletmenet-folytonosság, a szabálytervezés, a kockázatértékelés és a kommunikáció területeit fedték le. Emellett egyedi módon foglalkoztak a gyanús és igazolt Covid19-esetek kezelésével és a megelőzést segítő szabályokkal is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.