A HP kiemelt szerepet játszott az új, energiahatékony Ethernet szabvány fejlesztésében

|

Elsőként a HP energiatakarékos E-sorozatú switchei alkalmazzák az új IEEE szabványt, gyorsítva annak elterjedését

Budapest, 2010. december 14. – A HP bejelentette, hogy a szállítók közül elsőként kezdi meg a legújabb, energiahatékony Ethernet szabványra épülő termékek szállítását. A cég közreműködésével kidolgozott, új szabvány lehetővé teszi a felhasználók számára IT-eszközeik energiafogyasztásának és üzemeltetési költségeinek csökkentését. Az IEEE Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) szabvány úgy csökkenti az IT-eszközök energiafogyasztását, hogy az energiafelhasználást automatikusan, valós időben a switchek és a többi hálózati eszköz között zajló hálózati forgalomhoz igazítja. A HP új E-sorozatú zl moduljai az első olyan IEEE Energy Efficient Ethernet-kész switchek, amelyek a hálózati EEE eszközökhöz hasonlóan automatikusan „alvó üzemmódra” kapcsolnak a forgalommentes időszakokban. A szabvány HP-s implementációja a switch és a végberendezés oldalán is energiát takarít meg, és ezzel akár 51 százalékkal is csökkentheti a TCO-t.(1) Kis hálózati aktivitás esetén az energiahatékony Ethernet működést támogató termékek átállnak „alvó üzemmódba”, ami kevesebb energiát fogyaszt, mint a tétlen állapot teljes fogyasztási szinten, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az adatátvitel megindulásakor az eszköz azonnal éledjen. Ez a megoldás komoly energiamegtakarítást biztosít a hagyományos switchekhez képest, amelyek fogyasztása csupán minimális mértékben igazodik az adatforgalomhoz. A HP élen jár a hálózati szabványok fejlesztésében A hálózati berendezések esetenként több mint 13 százalékkal részesednek az IT-rendszerek üzemeltetéséhez szükséges energia összmennyiségéből.(2) Mivel a hálózati tevékenység lökésszerűen jelentkezik, a hálózati eszközök ideális platformot kínálnak az energiafogyasztást a hálózati forgalom szerint, automatikusan szabályozó, energiahatékony Ethernet szabvány szerinti keretrendszer kialakításához. A jövőben több eszköznél (pl. szerverek, laptopok és vezeték nélküli hozzáférési pontok) is alkalmazni fogják az IEEE Energy Efficient Ethernet szabványt. Ez tovább mérsékli majd az áramfogyasztást és ezen keresztül a vállalati működés informatikai költségeit. A HP úttörő szerepet vállal a fejlesztésben és részt vesz több száz iparági munkacsoport és fórum munkájában. Ezzel is hozzájárul a HP Hálózati Üzletág által fejlesztett megoldások rugalmasságához és interoperabilitáshoz, elősegítve, hogy az ügyfelek minél nagyobb üzleti értéket tudjanak kinyerni IT-infrastruktúra beruházásaikból és ne kelljen elkötelezniük magukat szállítóspecifikus megoldások mellett. További információ a HP hálózati megoldásairól: www.hp.com/go/networking.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.