A legfertőzőbb vírusok családot alapítanak

|

Az ESET Software minden hónap végén listát állít össze az elmúlt 30 nap legfertőzőbb vírusairól. A júliusi toplistán előkelően szereplő kórokozók jellemzője, hogy alternatív utakon terjednek vagy önmaguk variációit állítják elő.

A múlt hónapban az összes fertőzés 6,06 százaléka a Brontok.B nevű féreghez kötődött, amely ezzel toronymagasan nyerte a havi „versenyt”. A kórokozó levélben és a megosztott erőforrások felhasználásával is terjed, egy kiskapu létesítésével pedig lehetővé teszi a támadók számára a fertőzött rendszerbe való bejutást. A vírus gyors terjedése mutatja, hogy a fertőzés kockázatával jár, ha dokumentumainkat és a gépünk erőforrásait hálózaton belül megosztjuk, vagy fájlcserélő hálózatokat használunk. A második helyet a már több mint egy éve fertőző Netsky.Q szerezte meg, a fertőzések 2,65 százalékával. A Netsky az egyik legelterjedtebb kórokozó a vírusok történelmében, és semmi jelét nem mutatja annak, hogy a közeljövőben eltűnne. E-mailek csatolmányaként, fájlmegosztó rendszereken és megosztott hálózati eszközökön keresztül terjed. A harmadik helyre egy Bagle féreg kapaszkodott fel 2,57 százalékkal. Ez igen szép teljesítmény, hiszen a Bagle.gen.zip csak július végén kezdett el terjedni, de számos variánsa segítségével máris dobogóra került.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.