A Novell és a Teradata együttműködése segíti a SUSE Linux Enterprise térnyerését az adattárházak piacán

|

A Teradata azon döntése, hogy SUSE Linux Enterprise rendszert használ az adattárházakban, alátámasztja a rendszer megbízhatóságát. A Novell SUSE Linux Enterprise 64 bites operációs rendszerrel a Teradata tovább tudta növelni rendszerei teljesítményét, skálázhatóságát és funkcionalitását.

A Novell és a Teradata a világ legnagyobb kizárólag adattárház-szolgáltatásra és vállalati elemzésre szakosodott vállalata bejelentették, hogy Linuxot vezetnek be a Teradata vállalati adattárházaiban, amelyhez a két vállalat újszintű terméktámogatást nyújt ügyfeleinek. A kiválasztott Novell SUSE Linux Enterprise 64 bites operációs rendszerrel a Teradata tovább tudta növelni rendszerei teljesítményét, skálázhatóságát és funkcionalitását, míg azok rendelkezésre állása és felügyelhetősége éppolyan jó, mint a saját 32 bites UNIX MP-RAS operációs rendszerén elérhető megoldásoké. A megegyezés részeként a Novell egy kizárólag erre a területre koncentráló mérnöki csapatot hozott létre, akiknek az a feladatuk, hogy tovább növeljék a Teradata SUSE Linux Enterprise operációs rendszert futtató célorientált platform-család teljesítményét. A Novell emellett gondoskodik az operációs rendszerén futó alkalmazások integrációjának zökkenőmentességéről is. „Ezzel a megállapodással felgyorsítjuk a Linux bevezetésének folyamatát a vállalati szintű adattárházak piacán” – mondta Scott Gnau, a Teradata vezető fejlesztési szakértője. „Ügyfeleink a legjobbat várják el Linux-alapú rendszereinktől, mi pedig nagy teljesítményű, stabil, felügyelhető és skálázható rendszereket tudunk biztosítani számukra. Az együttműködés során a nagy teljesítményű vállalati rendszerek terén szerzett tapasztalatunkból pedig a Linux-közösség is profitálhat” – tette hozzá Gnau. A Novell SUSE Linux Enterprise nagy teljesítményét és skálázhatóságát különösen a kutatási és ipari szektor azon szereplői értékelik nagyra, akiknek szükségük van az adattárházakból és üzleti elemzésekből nyerhető információkra. Számos SUSE Linux Enterprise felhasználó található például a szuperszámítógépek Top500-as listáján (www.top500.org), a nagy teljesítményű számítógépes rendszerek (High Performance Computing - HPC) felhasználói között. A Teradata még 2005-ben jelentette be, hogy szeretné bevezetni a Linuxot a vállalati adattárházak piacára. A Teradata Corporation a világ legnagyobb olyan vállalata, amely kizárólag üzleti adattárházakra, tanácsadásra és vállalati elemzésre épülő fejlesztéssel foglalkozik. A Teradata több mint 60 országban van jelen. Bővebb információt a www.teradata.com oldalon talál.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.