A SAS a legjobb munkahely - A FORTUNE magazin amerikai listáját az üzleti analitikai cégóriás vezeti

|

A FORTUNE magazin minden évben összeállítja „A 100 legjobb munkahely” rangsorát, amelynek élére idén a vezető üzleti analitika szállító SAS került. A budapesti irodával is rendelkező vállalatot egészségügyi és családtámogatási programja, valamint a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésére tett erőfeszítései segítették az első helyre. A cég tizenhárom éve szerepel a kiemeltek között, összesen hétszer került már a legjobb tízbe, valamint ötször a legjobb ötbe.

„Az idei lista legfontosabb szempontja a foglalkoztatottság volt, illetve, hogy válság idején a felelős vállalatok milyen módokat találnak arra, hogy segítsék dolgozóikat.” - nyilatkozta a FORTUNE szerkesztő helyettese, Hank Gilman. A rangsort egy kutatóintézettel együttműködve állították fel idén is, a felmérés alkalmával pedig olyan kérdéseket tettek fel a véletlenszerűen kiválasztott beosztottaknak, amelyekkel a vezetés hitelességét, a munkahellyel való elégedettséget, vagy a csapatszellemet ismerték meg. Külön audit során feltérképezték a vállalatok kultúráját, kompenzációs politikáját, illetve olyan elemeket is, mint a belsőkommunikáció és a diverzitás. A SAS régóta úttörőnek számít a munka és magánélet egyensúlyának elősegítésében. Ezt Jim Goodnight vezérigazgató ismertté vált nyilatkozata is alátámasztja, amelyet korábban a cég személyzeti politikával kapcsoltban adott: „A vállalati érték kilencvenöt százaléka a főbejáraton távozik minden este. Az én feladatom, hogy olyan munkakörnyezetet teremtsek, ami visszahozza őket reggelente.” Az Észak-Karolinában található cégközpontban dolgozók ingyenes egészségügyi ellátásban, gyermekvállalási támogatásban, egy közel hatezer négyzetméteres rekreációs és fitneszközpont térítésmentes használatában részesülnek, valamint a vállalat wellness programokat szervez munkavállalóinak. A SAS emellett tudatosan ügyel a tehetségek felfedezésére, fejlesztésére és megtartására. A fizetésemelés és a gyors előrejutás mellett új feladatokkal, nagyobb felelősséggel járó megbízásokkal, a helyi vállalatoknál regionális karrierrel is igyekszenek megtartani a magasan képzett, elhivatott és kreatív kollégákat. A SAS első helyezése elismerése annak is, hogy innovatív és ösztönző vállalati kultúrájából válság idején sem engedett. „2010-re ugyanazt fogadom, amit már tavaly is: a SAS-nál nem lesznek elbocsátások. Túl sok vállalat áldozott fel munkaerőt világszerte a költségcsökkentés oltárán 2009-ben. A SAS ennek épp az ellenkezőjét tette, és jutalma alkalmazottainak lojalitása, valamint a teljes üzleti siker volt.” - üdvözölte az elismerést Jim Goodnight. A FORTUNE teljes „100 best companies to work for” listája az alábbi linken érhető el: fortune.com/bestcompanies.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.