A SUSE konténertechnológiája gyors és hatékony alkalmazásfejlesztést tesz lehetővé

|

A szervezeteknek rugalmasan és gyorsan kell reagálniuk az ügyfelek folyamatosan változó igényeire és a piaci trendekre, ha üzletileg sikeresek akarnak maradni. Ezért kulcsfontosságú számukra, hogy szoftvereik mindig a legújabb funkciókat nyújtsák, amelyekre a felhasználóknak szükségük lehet.

A SUSE szakértői szerint a szoftverfejlesztők gyorsan és megfelelő színvonalon szolgálhatják ki ezeket az igényeket, ha a konténertechnológia segítségével fejlesztik az alkalmazásokat, illetve egészítik ki azokat új funkciókkal. A konténerek ugyanis jól variálható építőkockaként működnek, így biztosítják a kellő szabadságot. A kezelésükhöz viszont megfelelő háttérre is szükség van.    

Az idő kulcsfontosságú tényező a szoftverfejlesztés során, hiszen a vállalatoknak gyorsan kell reagálniuk a piaci trendekre, a technológia fejlődésére és az ügyfelek változó igényeire. Ezért a szoftverfejlesztők számára rendkívül hasznos minden olyan eszköz, amely leegyszerűsíti és felgyorsítja a fejlesztési folyamatokat. Ilyen például a konténertechnológia, amelynek segítségével szabadon átalakíthatják és gyorsan továbbfejleszthetik az alkalmazásokat.

Sok forog (az építő)kockán

A SUSE szakértői szerint a konténerek segítségével kialakított szoftver leginkább egy legóból épített házhoz hasonlítható. Az épület minden része lebontható elemeire, majd könnyen újjáépíthető. Az egyes építőkockák az architektúra különálló részei, amelyek egyszerűen egymáshoz, illetve az épület bármely részéhez illeszthetők. Mindegyik kockában megtalálható összecsomagolva az összes komponens, amire szükség lehet az adott funkció betöltéséhez. Mindegyik elem ugyanis egy-egy külön funkciót valósít meg, és ha bárhol szükség van változtatásra, az elemek szétszedhetők és átmozgathatók, vagy felhasználhatók egy későbbi projektnél, egy új "ház" építésénél.  

Tehát ha a szoftverfejlesztő vállalat kialakít egy bizonyos modult vagy funkciót az egyik ügyfele számára, és elhelyezi egy ilyen "kockában", akkor onnantól kezdve ezt az elemet minimális módosítás után később is könnyedén felhasználhatja más ügyfelek projektjeinél is. Ennek köszönhetően a határidők lerövidülnek mind fejlesztői, mind pedig megrendelői oldalon.  

Biztos háttér az építkezéshez

A konténerek telepítése, működtetése és felügyelete azonban új megközelítést és szaktudást igényel, nehézségek elé állítva a vállalatokat. Ezen a kihíváson kíván könnyíteni a SUSE azáltal, hogy teljes, mindenre kiterjedő portfóliót kínál a konténerek egyszerű, hatékony és biztonságos kezeléséhez, illetve felügyeletéhez.

A portfólió központi eleme a SUSE Rancher konténerfelügyeleti eszköz, amely egy nyílt forráskódú, vállalati felhasználásra szánt megoldás. A szoftver segítséget nyújt az IT-üzemeltetési csapatok számára a konténeres környezetek kezelése során előforduló működési és biztonsági kihívások kezeléséhez, legyenek azok akár az adatközpontban, akár a felhőben vagy a peremhálózatokban. A termék a DevOps csapatok számára is biztosít beépített eszközöket a konténerizált alkalmazások létrehozásához, teszteléséhez és futtatásához.

A megoldás közösségi változata ingyenesen elérhető bárki számára, így a szoftverfejlesztő vállalatok bármikor rugalmasan használhatják az igényeik szerint. Ha pedig egy ügyfél éles környezetben használja a megoldást, akkor igénybe veheti hozzá a professzionális, nagyvállalati szintű Rancher Prime támogatást.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.