A SUSE továbbfejleszti a telekommunikációs szolgáltatóknak szánt felhőplatformját

|

A SUSE Adaptive Telco Infrastructure Platform (ATIP) 3.0 lehetővé teszi a távközlési szolgáltatók számára, hogy a nyílt forráskód előnyeit kihasználva felgyorsítsák az innovációt, és új alkalmazásokat hozzanak létre edge környezetekben.

A partnerek előnyükre fordíthatják a távközlési vállalatokra optimalizált termék tulajdonságait, amely segít a teljes birtoklási költség csökkentésében és a jövő elvárásainak is megfelelő hálózati infrastruktúra biztosításában.

2024. február 14. - A SUSE, a SUSE Linux Enterprise, a Rancher és a NeuVector mögött álló vállalat bejelentette a SUSE ATIP távközlési felhőplatform legújabb, 3.0 verzióját, amelynek segítségével az ügyfelek gyorsabban bevezethetik új termékeiket, és felkészíthetik hálózataikat a jövő kihívásaira. A megoldás a SUSE kiterjedt tapasztalatára épül, amelyet távközlési szolgáltatókkal folytatott együttműködés során, illetve olyan első vonalbeli hálózati berendezésszolgáltatók (Network Equipment Providers - NEP) kulcsfontosságú beszállítójaként gyarapított, mint például az Ericsson és a Huawei.  

A kifejezetten a távközlési ágazat számára kifejlesztett SUSE ATIP 3.0 egyszerűbb és rugalmasabb, távolról is elérhető telepítést és kezelést biztosít. A megoldás új mércét állít fel az egyszerű, GitOps-kompatibilis, nagy léptékű üzemeltetéshez, miközben új, értékes funkciókkal bővíti a platformot. A SUSE ATIP működésének minőségét folyamatosan biztosítják távközlési felhasználásra szánt hardverekre, valamint a távközlési cégeknél általános konfigurációkra és szolgáltatásokra tesztelve a megoldást.

"A távközlési piac átalakuláson megy keresztül, és ügyfeleink pozitívan fogadják a SUSE ATIP-et, mivel az megfelel a távközlési szolgáltatóknak szánt, rugalmas platformokkal kapcsolatos elvárásaiknak. Termékünket széles körben alkalmazzák a mobil- és vezetékes hálózatokban, köztük olyan területeken, mint az 5G Packet Core, a felhőalapú rádiós hozzáférési hálózatok (Radio Access Network - RAN), a fiber-to-the-home/building rendszerek és egyéb felhasználási esetek" - mondta Thomas Di Giacomo, a SUSE technológiai és termékigazgatója.

A SUSE ATIP 3.0 az első kereskedelmi forgalomban kapható, távközlési felhasználásra szánt, felhőalapú csomag, amely szoros összhangban van a Linux Foundation Europe Project Sylva programjával. Ezt a kezdeményezést az öt legnagyobb európai távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom, az Orange, a Telecom Italia, a Telefonica és a Vodafone hozta létre az Ericsson és a Nokia vállalatokkal együttműködésben azzal a céllal, hogy egy referenciaként használható, felhőalapú szoftveres keretrendszert fejlesszenek ki.

"A Project Sylva választ kínál arra a sürgető igényre, hogy a nyílt forráskódú telekommunikációs felhőalapú megoldások egységesebbek legyenek, tekintve, hogy a különböző csomagok közötti jelenlegi technológiai különbségek a teljes rendszert lassítják. A SUSE a projekt kulcsfontosságú támogatója és szponzora. Az, hogy a SUSE ATIP támogatással együtt érhető el kereskedelmi forgalomban, jelentősen megkönnyíti számunkra a Sylva integrálását a saját belső, horizontális felhőalapú csomagunkba, az Orange Telco Cloud rendszerbe, amelyet az EMEA régióban minden leányvállalatunknál használunk" - mondta Stephane Demartis, az Orange telekommunikációs felhőalapú infrastruktúrákért felelős alelnöke.  

A SUSE ATIP 3.0 emellett az alábbi előnyöket biztosítja a távközlési szolgáltatók számára:

  • Távközlési felhasználásra szánt Kubernetes-fürtök segítségével, skálázható módon telepíthetnek olyan felhőnatív hálózati funkciókat (cloud native network function - CNF), mint például a 5G Packet Core és a Cloud RAN. A SUSE ATIP 3.0 automatizált módon, külön beavatkozás nélkül gondoskodik a Kubernetes-fürtök és az alapul szolgáló bare metal vagy privát felhőinfrastruktúra-rendszerek bevezetéséről és életciklus-kezeléséről.
  • Bebiztosíthatják integrációs beruházásaikat, alacsonyan tarthatják üzemeltetési költségeiket, és rugalmas platformstratégiát tarthatnak fenn a SUSE ATIP széles körben elfogadott, CNCF Cluster API-n alapuló, gyártósemleges integrációs pontjainak köszönhetően. A távközlési szolgáltatók növelhetik eszközeik értékét a modularizációnak köszönhetően, miközben a Cluster API terjedése segít elkerülni a gyártófüggést, ami gyakori a piacon elérhető egyéb megoldások esetében.
  • Javíthatják energiahatékonyságukat a hardverek hatékonyabb kihasználásával a telekommunikációs edge környezetekre optimalizált, kisebb lábnyommal rendelkező komponenseknek köszönhetően. A SUSE a Linux Foundation Europe Project Sylva program kiemelkedő tagjaként jelentős mértékben hozzájárul a nyílt forráskódú közösség tevékenységéhez, amelynek célja a nettó zéró kibocsátású hálózatokat támogató nyílt keretrendszer létrehozása a szén-dioxid-kibocsátás teljes körű nyomon követésén és optimalizálásán keresztül.
  • Egymás mellett futtathatnak virtuális gépeket és konténereket a Kubervirt integráción keresztül. A konténereket és a Kubernetest széles körben elfogadják a Network Functions Virtualization (NFV) jövőjeként, amely így egységes Kubernetes-natív vezérlési megközelítést biztosít, lehetővé téve az üzemeltetők számára, hogy modernizálják a hagyományos, virtuális gépekre alapozott távközlési felhőinfrastruktúrájukat annak érdekében, hogy konténereket is tudjanak futtatni.
  • Csökkenthetik a RAN rendszerek CAPEX költségeit, ami jól működő, telekommunikációs felhasználásra szánt Kubernetes- és Linux-csomagot biztosít, biztosítva a RAN szoftverek és menedzsmentmegoldások speciális igényeit a rendszer skálázható telepítéséhez és kezeléséhez.

Az Open RAN területén a SUSE együttműködésbe kezdett a Parallel Wireless vállalattal, a platformfüggetlen Open RAN megoldások egyik vezető szállítójával.  Az együttműködés célja az ATIP integrálása az ökoszisztémába, így létrejöhet a világ első, teljesen hardverfüggetlen ORAN csomagja. Ez lehetővé teszi majd, hogy a Parallel Wireless energiahatékony GreenRAN megoldásai rugalmasan és biztonságosan kezeljék, optimalizálják és dolgozzák fel az adatokat, miközben jelentős mértékben csökkentik a szolgáltatók teljes birtoklási költségét.

A SUSE ATIP megoldást Intel® FlexRAN 4. generációs Intel Xeon Scalable processzoron validálták az Intel FlexRAN rendszerre.

A SUSE ATIP 3.0 2024 áprilisában lesz általánosan elérhető. Egyeztessen időpontot egy találkozóra a SUSE szakértőivel a február 26. és 29. között zajló Mobile World Congress kiállításon ide kattinva, vagy látogasson el az 5K6 standhoz az 5-ös csarnokban. További információért keresse fel a https://www.suse.com/sector/telco/ weboldalt. 

A SUSE-ról:

A SUSE világelső az innovatív, megbízható, biztonságos és nagyvállalati felhasználásra szánt nyílt forráskódú megoldások terén, beleértve a SUSE Linux Enterprise, Rancher és NeuVector megoldásokat. Termékeire a Fortune 500 vállalatok több mint 60%-a támaszkodik kritikus üzleti folyamatainak támogatásánál mindenhol - az adatközpontoktól kezdve a felhőn át a hálózatok pereméig. A SUSE újra értelmezi a "nyílt" fogalmát a nyílt forráskód koncepcióján belül, és szorosan együttműködik partnereivel és a közösségekkel annak érdekében, hogy bármilyen környezetben megfelelő alapot kínáljon ügyfelei számára az innovációhoz, ezzel biztosítva ügyfelei számára az aktuális kihívások kezeléséhez elengedhetetlen agilitást, illetve a jövő megoldásainak és stratégiáinak fejlesztéséhez szükséges szabadságot. További információért látogasson el a www.suse.com weboldalra.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.