A változás útvonalának meghatározása: hol tart most vállalata, és mi a következő lépés az intelligens gyártáshoz vezető úton?

|

Hérakleitosz görög filozófus szerint a változás az egyetlen állandó az életben. Az elmúlt néhány év fejleményeit látva hajlamosak vagyunk egyetérteni - különösen a gyártószektort tekintve. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy bár a változás állandó, nem léteznek rá egy kaptafára szabott megoldások.

Ez különösen igaz a változás folyamatára vonatkozóan - arra a folyamatra gondolunk, amelyen az összetett szervezeti, folyamatbeli és viselkedésbeli átalakulás során halad végig a szervezet. Minden iparág és az iparágakon belül minden szervezet egyedi. Ezért a változásnak (legyen szó digitális vagy üzleti átalakulásról) hasonlóképpen egyedinek kell lennie.

Az egyetlen közös nevező a törekvés, hogy a vállalat intelligensebbé, agilisabbá és ellenállóbbá váljon, és felkészüljön minden eshetőségre. De természetesen minden gyártóvállalat máshol tart ebben a folyamatban - van, aki a feltárás, mások a tervezés vagy a bevezetés szakaszában. A céltudatos előrehaladáshoz a szervezeteknek látniuk kell, hol tartanak, és mi vár rájuk.

Az átalakuláshoz vezető legjobb útvonal meghatározása szempontjából a változás folyamata három szakaszra tagolható: fejlődés, innováció és felhatalmazás. Ebben a cikkben ezeket a szakaszokat részletezzük, hogy Ön is világos képet kapjon arról, hogyan haladhat előre saját átalakulása útján - és milyen személyre szabott támogatást kaphat ahhoz, hogy intelligens gyártóvállalattá váljon.
Fejlődés

Ha még csak most indult el a változás útján, az intelligens gyártáshoz vezető első fontos lépéshez olyan tervvel kell előállnia, amely megfelel a legfontosabb üzleti prioritásainak. A változtatások még a legnagyobb szervezeteket is kibillenthetik a komfortzónájukból, ezért a Fujitsuhoz hasonló tapasztalt partner támogatása kulcsfontosságú lehet a fejlődéshez.

Az SAP-val közösen kidolgozzuk az átalakulás ütemtervét. Kezdetben - a technológiákat egy pillanatra elfelejtve - a hangsúlyt arra kell helyezni, hogy mi lenne a legmegfelelőbb üzleti változás a gyár számára. Ha ez eldőlt, a Fujitsu segít feltárni azokat a technológiákat, amelyek lehetővé teszik a meghatározott üzleti prioritások elérését.

Hogyan garantáljuk a sikert? Nagy tapasztalattal rendelkezünk az Önökéhez hasonló szervezetek támogatásában a digitális átalakulástól a zökkenőmentes ERP-migrációig minden területen, gyártóvállalatként pedig mi magunk is megjártuk már a saját változásaink útját. Így közvetlen tapasztalatot szereztünk az e folyamatra jellemző kihívások legyőzése terén.

Innováció

Szeretné, ha vállalata agilisabb és ellenállóbb lenne? Jó lenne lépést tartani az ügyfelek igényeivel és élen járni a fenntarthatóbb társadalom megteremtésében? A digitális technológiákkal támogatott innováció kulcsszerepet játszik a modern gyártóvállalatok szükségleteinek kielégítésében. Miután kialakítottuk az Önök személyre szabott tervét, a következő lépés annak megvalósítása a szervezetük számára megfelelő technológiák kiválasztásával.

A gyártóvállalatként nálunk is végrehajtott átalakítási folyamat során nagy szakértelemre tettünk szert az iparágspecifikus kihívások megértése és leküzdése terén. Az IoT-től az MI-ig, sokféle technológiát bevetve váltunk valóban adatvezéreltté, és ösztönöztük saját szervezetünkön belül az innovációt. Most pedig más gyártóvállalatok rendelkezésére bocsátjuk tapasztalatainkat, hogy ők is elérjék ugyanezt.

A legnagyobb erősségünk azonban vitathatatlanul a más technológiai szolgáltatókkal (például az SAP-val) kialakított szerteágazó partnerkapcsolatainkban rejlik. Képesek vagyunk áttekinteni az Önök egyedi üzleti igényeit, mielőtt bevonnánk a szervezetükhöz tökéletesen illeszkedő partnereket az intelligens gyártás megvalósításába.

Felhatalmazás

A megoldás nem merül ki az átalakuláshoz egyébként nélkülözhetetlen digitális technológiák alkalmazásában. A vállalat számára a munkatársak jelentik a legfontosabb értéket - a technológia és az eszközök pedig csupán az ő életüket hivatottak könnyebbé és teljesebbé tenni. Tehát nem egyszerűen a kezükbe kell adnunk a technológiát, hanem azt is el kell érnünk, hogy hajlandóak és képesek legyenek a hatékony használatukra.

Ez nemcsak a munkaerő jólléte és termelékenysége szempontjából elengedhetetlen, hanem a befektetésnél is így biztosítható a legjobb megtérülés. Nem az a lényeg, hogy hol kezdjük vagy hol fejezzük be a projektet - ahogyan már utaltunk rá: folyamatról van szó. Ez a folyamat pedig olyan módszertanra és gondolkodásmódra épül, amely állandó elkötelezettséget igényel a munkatársak iránt, és megköveteli, hogy már a kezdetektől fogva bevonják őket.

A Fujitsu kiválóan alkalmas arra, hogy partnerként segítsen Önnek mindezt megvalósítani. Minden tevékenységünk középpontjában az ember áll, ezért elegendő időt szánunk a munkatársakkal való kapcsolattartásra, hogy beépítsük visszajelzéseiket minden egyes területen - a használhatóságtól a tervezési folyamaton át a munkájukat meghatározó fő szempontokig. Saját gyakorlati tapasztalatainkból tudjuk, milyen fontos a sikeres átalakításban az emberi tényező, így a változás soha nem megy a munkavállalói élmény vagy a szervezeti kultúra rovására.

Legyen az Önök cége is intelligens gyártóvállalat a Fujitsu és az SAP segítségével!

Bárhol is tartanak a változás folyamatában, a Fujitsu és az SAP egyesített szakértelmével és a megfelelő technológiák alkalmazásával valóban intelligens gyártóvállalattá fejlődhetnek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.