A világ legokosabb kampusza készülhet el a Siemens segítségével

|

Egyedülálló lehetőséget teremt az alkalmazott oktatáshoz, és csúcstechnológiás platformmal támogatja a kutatást is.

A Siemensszel együttműködve a Birminghami Egyetem digitális érzékelők, analitikai technológiák, mesterséges intelligencia, elosztott energiatermelés és -tárolás, megújuló energiaforrások, valamint a felhasználói szokások fejlődését kedvező irányba terelő megoldások ötvözésével alakítja át edgbastoni és dubaji telephelyeit, hogy létrehozza a világ legokosabb egyetemi kampuszát - amely hálózatba kapcsolt, élő laboratóriumként a kutatóknak, a tanároknak és a hallgatóknak is új adatokhoz ad hozzáférést.

Ez az élő laboratórium az egyetemi épületeket működtető technológiai megoldásokból, az ingatlanok infrastruktúrájából és erőműveiből gyűjtött adatokkal fogja segíteni az innovációt, a kutatást és a fejlesztést, valamint az oktatást is. Az energiaigény és -termelés így élő adatokon keresztül lesz vizsgálható a rendszerektől kezdve az egyéni fogyasztókig, illetve a termelőkig a kampuszok egészén, ami egyedülálló lehetőséget teremt az alkalmazott oktatáshoz, és csúcstechnológiás platformmal támogatja a kutatást is.

A Siemens doktoranduszi ösztöndíjakkal is segíteni fogja a világ száz legjobbja között számontartott egyetemen zajló munkát. Az ösztöndíjas PhD hallgatók a Siemens és az egyetem szakembereivel közösen tervezhetik meg kutatási projektjeiket, amelyekben többek között az adatokkal, a technológiával, a városi rendszerekkel és a klímasemlegesség elérésével kapcsolatos kihívásokra keresnek választ.

Idén a Birminghami Egyetem lesz a világon az első felsőoktatási intézmény, amely ilyen méretekben vezet be a dolgok internetére (IoT) épülő technológiai megoldásokat. A nagy energiahatékonysági projekt első szakaszában az egyetem ugyanis 2021 őszétől 23 ezer Enlighted IoT szenzort fog telepíteni ingatlanjaiban.

A Siemens emellett tíz évig egy irodát is működtet majd az egyetemen, amely az energiahatékonysághoz és az IoT szolgáltatásokhoz fűződő technológiák és szakértelem maradéktalan hasznosításában fogja segíteni a felsőoktatási intézményt. A Birminghami Egyetem sem kezdő ezen a területen, 2020-ra kitűzött fenntarthatósági céljait széndioxid-kibocsátásának 20 százalékos csökkentésével érte el.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.