A Xerox által kifejlesztett kémiai védőréteg megnöveli a nyomtató alkatrészeinek élettartamát

|

A Xerox kutatói olyan kémiai védőréteget fejlesztettek ki, amely óvja a xerografikus berendezések fényérzékeny fotoreceptorait a mindennapi igénybevétellel szemben, és csökkenti a nyomtatók környezetre gyakorolt hatását. Az új bevonat közel kétszeresére növeli a fotoreceptor élettartamát, így az alkatrész több mint egymillió fordulatot tud megtenni.

„A hosszú élettartamú fotoreceptor használatával ritkábban kell cserélni a tonereket, ezáltal a termelt hulladék 33 százalékkal csökken. Ezenkívül mérséklődik a szervizhívások száma, illetve ritkábban szakad meg a munkafolyamat, így fokozva a termelékenységet is”- mondta Yonn Rasmussen, a Xerographic Component Systems Group elnökhelyettese. A fotoreceptorok többrétegű, vékony filmből készült alkatrészek, amelyek a fényt elektrosztatikus képekké alakítják át. Rendszeres időközönként ki kell cserélni őket, mivel felületük elhasználódik, és karcolódások keletkezhetnek rajtuk, amelyek rontják a képminőséget. „Az új, hosszú élettartamú bevonat olyan élvonalban járó fejlesztőmunka eredménye, amely során megújítottuk a felhasznált anyagokat és a gyártási folyamatokat. A célunk olyan fotoreceptorok kifejlesztése, amelyeket egyáltalán nem szükséges kicserélni a berendezéseinkben. Arra törekszünk, hogy az intelligens anyagok, valamint a nanotechnológiai eljárások fejlesztésében szerzett tapasztalatunkra építve a következő generációs fotoreceptorokhoz használható „öngyógyító” molekulákat” hozzunk létre” – fejtette ki Giuseppa DiPaola-Baranyi, a Xerox Kanadai Kutatóközpontjának egyik laboratóriumi vezetője. Az új fotoreceptor a megszokott módon működik, vagyis nincs szükség a berendezések átalakítására, és nem jár további költséggel a felhasználók számára. Az újítás a Xerox teljes termékkínálatában alkalmazható, és elsőként a Xerox 4112™/4127™ fekete-fehér nyomtatókban találkozhatunk vele. A Xerox kutatói együttes munkával hozták létre az innovatív alkatrészt. A fejlesztésben részt vett a vállalat kanadai kutatóközpontjának több tudományággal foglalkozó, nemzetközi csapata, a Xerographic Component Systems Group websteri mérnökei, valamint a hollandiai Venray gyártással foglalkozó szakemberei. Így lehetséges, hogy a fejlesztés a Kanadában zajló tesztüzemmódot követően kevesebb mint egy év alatt gyártási fázisba került. Egy ilyen átütő technológia kereskedelmi forgalomba hozatala esetében ez rekordidőnek számít.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.