A Zyxel egy újabb védelmi réteget ad a hálózatokhoz

|

A Zyxel a közelmúltban úgy döntött, hogy minden ATP tűzfalkészülékén alapfelszereltségként elérhetővé teszi a sandbox-technológiát, ami így értékes védelmi réteget biztosít az ügyfelek kritikus fontosságú hálózatai és szolgáltatásai számára.

Elképesztő, hogy a világ milyen tempóban karolja fel és fogyasztja az új technológiákat. A digitális biztonság jó példa erre. Volt, amikor a vírusok elleni védekezés még önálló szakterületnek számított. Ezután következett a kártevők egyéb formái elleni védelem, a szolgáltatásmegtagadási támadások, a behatolás észlelés és -megelőzés, a személyazonosság védelme, majd a kétfaktoros hitelesítés. Mindezeket ma már többé-kevésbé "standard" követelménynek tekintjük a hálózati biztonsági átjárókkal és tűzfalakkal szemben.

A lista most pedig kiegészül egy újabb tétellel, a sandboxing megoldással. Korábban a sandboxot prémium szolgáltatásként kínáltuk, így elérhető volt a ZyWALL ATP tűzfalaink mellé.

Zseniális technológia

A sandbox egy zseniális technológia. Védelmet nyújt a beazonosítatlan fenyegetésekkel szemben, amíg azok még a "nulladik napi" fázisban vannak, és így nagyobb eséllyel surrannak át a hálózatok szélén található védelmi vonalon. A sandbox úgy működik, hogy észleli a szokatlan vagy eltérő mintákat az adatforgalomban, elkülöníti a gyanús csomagokat, majd elemzi azokat, hogy tartalmazhatnak-e esetleg fenyegetést, mielőtt továbbítaná azokat a kívánt címzettnek.

A mai világban fennálló fenyegetések óriási volumene és kifinomultsága oda vezetett, hogy a sandbox a hálózati digitális védelem alapvető elemévé vált. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a prémium opciót alapfelszereltségként kínáljuk ATP készülékeink mellé.

Az ATP tűzfalaink értékesítése erőteljesen megemelkedett. Fejlett fenyegetésvédelmet kínálnak, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, beépített webszűréssel, alkalmazásellenőrzéssel, rosszindulatú programok elleni védelemmel, hírnévszűréssel, együttműködésen alapuló észleléssel és reagálással, biztonságos WiFi-vel és jelentésekkel. Az ügyfelek az utóbbi időben egyre gyakrabban kérték a sandbox funkció aktiválását ATP-készülékeiken.

Nem tervezett leállás elleni védelem

Azonban nem csak a fenyegetések megnövekedett számáról van szó. Sokkal fontosabbá vált a rendszerek nem tervezett leállásának védelme is. A digitális átalakulás miatt még nagyobb mértékben vagyunk kiszolgáltatva a hálózatoknak és a kapcsolódásnak - és ahogy ezek egyre kritikusabbá válnak a munkavégzés szempontjából, rendkívül fontos megvédeni őket az esetleges kieséstől. Ez azt jelenti, hogy minden elképzelhető fenyegetés ellen védekezni kell.

Sajnos a fenyegetések mértéke és jellege tovább komplikálódik. A COVID-19 világjárvány, majd később az ukrajnai háború által okozott bizonytalanság és zavarok a kibertámadások gyakoriságának és kockázatának növekedését eredményezték. A veszély nagyon is valós, és nagy károkat képes okozni. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a hálózatok minden lehetséges módon történő védelme érdekében.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.