Angelika Dammann az első nő

|

Az új HR vezető az első női igazgatósági tag az SAP majd' 40 éves történetében

Az SAP AG Angelika Dammann (50) személyében nevezte ki globális HR igazgatóját, aki egyben az első női tagja lett a szoftvercég ötfős igazgatótanácsának. A jogászként végzett Dammann az Unilever DACH (Németország, Ausztria, Svájc) régiójának HR igazgatói pozíciójából igazolt az SAP-hoz. Korábban, tizenhét éven át a Shell-nél dolgozott különböző vezetői beosztásokban. Nők az SAP-nál és a német tőzsdei cégeknél Dammann kinevezésével az SAP lett a harmadik DAX-30-as cég (a frankfurti tőzsde legnagyobb vállalatai), melynek igazgatótanácsában a szebbik nem képviselője is helyet foglal. A szoftvercégnél a 48 000 fős alkalmazotti létszám 30%-a, míg a menedzserek 18%-a nő. Magyarországon az SAP hazai leányvállalata, az SAP Hungary Kft. nyerte el a "Legjobb Női Munkahely" címet 2009-ben, a 250 főnél többet foglalkoztató nagyvállalatok kategóriájában.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.