Automatikus kapcsolás a felhőhöz

|

Egyszerűbb, skálázhatóbb és automatizáltabb adatközponti hálózat

Az új HP FlexNetwork-alapú adatközponti hálózati kapcsolómegoldás (data center network fabric) kétszer skálázhatóbb(1), jelentősen egyszerűbb a korábbi megoldásoknál(2), miközben a hálózatlétesítés idejét hónapokról percekre csökkenti(3), javítva ezzel az ügyfelek üzleti reagálókészségét. A hagyományos hálózati architektúra nem alkalmas az új, felhőkörnyezet által támasztott igények kiszolgálására. Folyamatos problémát jelent az újonnan létesített alkalmazások és a szolgáltatások azonnali hálózati hozzáférésének biztosítása. Az is nehézséget jelent, hogy a meglévő komplex adatközponti hálózatokban egyenként, manuálisan kell konfigurálni az eszközöket, valamint a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások teljesítménye is korlátozott. A HP által most bemutatott új adatközponti switchek az SDN (Software Defined Network) funkcióval oldják meg a fenti problémát. Ezek a kapcsolók fejlett automatizációs képességeket és iparágvezető skálázhatóságot nyújtanak a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz (pl. Hadoop).(4) Közéjük tartozik az új HP FlexFabric 12900, amely az iparág első OpenFlow-ra felkészített core switcheként a növekvő virtualizált terhelés igényei szerint skálázható.(4) Egyszerűbb hálózati elrendezés és működés A HP hálózati megoldásai a hálózati elrendezés és működés egyszerűsítésével az alábbi előnyöket nyújtják az ügyfeleknek: • Hatékonyabb IT-működés a virtuális és a fizikai kapcsolóhálózat egységesítése révén. • Az adatközpont helyigényének csökkentése a HP Virtualized Services Router (VSR) jellemzővel, amely az iparág első szoftveralapú hálózatifunkció-virtualizációs (Network Function Virtualization, NFV) megoldásával a felesleges hardvereket kiiktatva biztosítja a szolgáltatásokat a virtuális gépen (VM).(4) Skálázható adatközponti kapcsolóhálózat a jobb alkalmazásteljesítményért A HP FlexFabric megoldások révén az ügyfelek az alábbi lehetőségekhez juthatnak: • a komplex, sok adatot forgalmazó alkalmazások támogatása akár több telephelyes környezetben a TRILL-képes (Transparent Interconnection of Lots of Links) HP FlexFabric 12900 kapcsolósorozattal. • akár 50 százalékkal jobb virtualizált alkalmazásteljesítmény(5) az OpenFlow-képes 11908 típusú aggregációs kapcsolóval, ami 10/40 Gb sebességű portokat kínál a HP VirtualConnect-tel szerelt blade szerver környezetnek. • Hibatűrőbb működés a hálózati szolgáltatásnyújtást egyszerűsítő IRF-képes (Inteligent Resilient Faramework) HP HSR 6800 router-sorozattal. Felügyelet és SDN és az automatikus hálózati működéshez A HP egységes felügyeleti rendszere automatizálja az SDN-nel támogatott és hagyományos hálózati egységek gyorsított alkalmazását, valamint a kapcsolódó szolgáltatásnyújtást az adatközpontból a „campus” és a „branch” hálózatok felé.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.