Az Avnet felvásárolta a brit Abacus-t

|

Az amerikai központú Avnet megvásárolta a brit Abacus Group-ot 42 millió font, 14 milliárd forint készpénzért - megerősítve ezzel jelenlétét Európában.

Az 1972-ben alapított, Newbury székhelyű Abacus cégcsoport Európa egyik vezető elektronikai alkatrész disztribútora. Európában a cég tíz országban van jelen, negyven irodával és öt raktárral rendelkezik a régióban, a hongkongi kereskedelmi képviselete mellett pedig alkatrészraktárt is létesített Ázsiában. "A hitelválság ellenére a pénzügyi stabilitásunk lehetővé teszi számunkra, hogy olyan cégeket olvasszunk magunkba, mint az Abacus." - mondta Roy Vallee, az Avnet elnöke. "Nagy üzleti lehetőségeket látunk az európai számítógép-alkatrész piacban, és ez a megállapodás ezt a stratégiánkat követi." Az Abacus éves forgalma 2008-ban 279 millió angol font (94,3 milliárd Ft) volt. Ez az árbevétel a felvásárlást követően beépül az Avnet eredményeibe. A vállalat termékkörébe tartoznak ismert IT márkák is, többek között a Texas Instruments, STMicroelectronics, Toshiba és a Tyco. Harley Feldberg, az Avnet Electronics Marketing divíziójának elnöke szerint "Az Abacus megvásárlása stratégiailag remek döntés volt. Megduplázza a régión belüli üzletünket, és jelentősen javítja a piaci helyünket Nagy-Britanniában, megerősítve ezzel vezető disztribúciós pozíciónkat a beágyazott alkalmazások és a kijelzők európai piacán." Az Avnetről Az amerikai központú Avnet Technology Solutions (NYSE: AVT) a világ egyik legnagyobb B2B hardver- és szoftverdisztribútora. Az Avnet 73 országban nyújt értéknövelt számítástechnikai szolgáltatásokat több mint százezer üzleti partnere és viszonteladója részére. Az amerikai Fortune gazdasági magazin top 500-as listáján a 163. helyen áll a rangsorban, éves bevétele a 2008-as pénzügyi évben elérte a 15,6 milliárd USD-t, munkatársainak száma több mint 13 ezer fő. Európában a cég irodákkal rendelkezik többek között Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Lengyelországban, Svájcban, Romániában, az Egyesült Királyságban és Magyarországon. A magyarországi Avnet olyan világmárkák vezető kereskedelmi képviselője, mint az IBM, a Sun, az EMC˛ és az EIZO. További információ a következő weboldalakon érhető el: http://www.avnet.hu; http://www.avnet.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.