Az Év terméke - Avocent MergePoint Service Processor Manager

|

Az ITWeek az egyik legbefolyásosabb Angliában megjelenő számítástechnikai szaklap a 2008-as év termékének választotta az Avocent által kifejlesztett Merge Point termékcsaládot.

Több olyan technológia és termék is található az informatikai piacon, melyek arra hivatottak, hogy operációs rendszer szintjén segítsék a hálózati szakemberek munkáját, akik maximalizálni szeretnék az általuk üzemeltetett szerverek rendelkezésre állásának idejét. Ezen eszközök és technológiák megvásárlása és üzemeltetése nem éppen a költséghatékony szférába sorolhatóak. Ennek eredményeképpen a gyártók és a szabványokat fejlesztő szervezetek együttes erővel olyan szabványok megalkotásán fáradozik, amely segít ezen problémák megoldásában. Az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) egy olyan szabvány, amely ma már a legtöbb gyártó szerverében megtalálható. Az IPMI egy dedikált chip-en/contolleren fut, amelyet letöbben BMC (Baseboard Management Controller) néven ismernek. Az IPMI olyan információkat képes monitorozni, mint a szerverek aktuális állapota, beleértve a hőmérsékletet, a ventillátor forgási sebességét, a feszültséget, és a hardver hibákat (memória hiba, hálózati probléma, stb). Az IPMI ezen felül a képes kezelni a szerver leállítását (graceful shut down process - azaz a szerver leállítása csak azután történik meg, hogy az adott szerveren minden alkalmazás mentésre majd leállításra kerül) illetve a SoL-t (Serial over LAN). Az Avocent MergePoint eszközét azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a hálózaton elérhető minden IPMI interfésszel rendelkező szervert egyetlen felületről menedzselhessenek, és hiba esetében az azonnali problémamegoldást tegyék lehetővé. Támogatott Service processorok: * IPMI 1.5 (incl. non-standard SoL support) * IPMI 2.0 * HP integrated Lights Out (iLO, iLO2) * Dell Remote Access Cards (DRAC III, 4, 5) * FSC iRMC * IBM RSA (RSA II) * IBM BladeCenter * Sun ALOM * Sun ILOM

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.