Az SAP közzétette 2011. második negyedéves gyorsjelentését

|

Gloálisan 26%-al nőttek a szoftverbevételek, az EMEA régióban 34%-al

Az SAP közzétette a 2011. június 30-ával zárult második negyedéves pénzügyi gyorsjelentését. Árbevétel * A IFRS szerinti szoftver és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,58 milliárd eurót tett ki, mely 14%-os növekedést jelent a 2010-es 2,26 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 802 millió euró volt, mely 26%-os növekedést jelent tavalyi év első negyedévéhez képest. * A társaság teljes árbevétele 3,3 milliárd euró volt, ez 14%-al több, mint a 2010 II. negyedévében regisztrált 2,89 milliárd euró. Eredmény * Az üzemi eredmény 857 millió eurót tett ki, ami 11 százalékos növekedést jelent 2010. II. negyedévének 774 milliós értékéhez képest. * Az üzemi nyereséghányad 26 %-ot ért el. * Az adózás utáni profit 20%-al nőtt, 558 millió euróra, a tavalyi azonos időszaki 491 millió euróhoz képest “Az olyan innovációink hajtják az értékesítést, mint a HANA, a mobilitás, és az üzleti analitikai megoldások. Egyenletes eredményeink, és a folyton növekvő ökoszisztémánk jól mutatja, hogy az SAP a legjobb választás a különböző méretű vállalatok számára” -mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója. „Struktúrális változásnak lehetünk tanúi az IT-piacon- az ügyfelek egyre inkább a szoftverek felé koncentrálják befektetéseiket, mely a technológia egyre nagyobb és fontosabb részét képezi. Ennek eredményét látjuk ügyfeleink növekvő keresletében. A megfelelő időben helyeztük stratégiánkat az innovációra, és alakítjuk át az iparágat a mobilitás, a memória-alapú számítástechnika-, és a felhő megoldásainkkal. Az innováció hatja át ismét az SAP-t ” –emelte ki Jim Hagemann Snabe, az SAP másik társ-vezérigazgatója. Cash flow- 2011. első hat hónapja A működési cash-flow nagysága 2,27 milliárd euró, mely 77%-al több a tavaly félévinél. A szabad cash flow a teljes bevételek 32%-a volt. 2011. június 30-án a cég összesített csoportos likvid tőkéje 4,4 milliárd eurót tett ki.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.