Biztonsági információ- és eseménykezelő a Novelltől

|

A Novell elérhetővé tette a Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő megoldásának első saját fejlesztésű frissítését.

A Sentinel megoldáshoz a Novell az e-Security 2006 áprilisában történő felvásárlásával jutott hozzá, a frissítés kiadása pedig fontos lépést jelent a Novell számára a biztonsági és megfelelőségi tevékenységek valós idejű, teljes vállalatot átfogó, egységesítése felé. A Sentinel a biztonsági és eseményfigyelési, valamint reagálási és jelentéskészítési képességek segítségével teljes mértékben együttműködik a Novell platformjával, többek között a SUSE Linux Enterprise Server rendszerrel és a személyazonosság-kezelési megoldásokkal. A Novell a termék új frissítésével jelentősen leegyszerűsíti a korábban munkaerő-igényes és hibalehetőségeket rejtő folyamatokat, ezáltal a felhasználók szigorúbb, előre látható biztonság- és megfelelőség-figyelési programot építhetnek fel. A két fő Novell termékvonal – a biztonsági információ- és eseménykezelés (security information and event management – SIEM), valamint a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (identity and access management – IAM) – funkcióinak egyesítése révén az ügyfelek integrált auditálási infrastruktúra segítségével kezelhetik a megfelelőségi és biztonsági kockázatokat. A Novell Sentinel megoldása egységes, valós idejű adatmegjelenítő pultot biztosít, ezért a vállalaton belül az összes biztonsági és megfelelőségi esemény összetett megjelenítését teszi lehetővé a felhasználók számára. A Sentinel integrálja és folyamatosan figyeli a szervezet teljes hálózati infrastruktúrájából származó információkat, többek között a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékekből, valamint külső fejlesztői rendszerekből és eszközökből származó adatokat. Ezek az eszközök lehetnek tűzfalak, útválasztók, vírusvédelmi termékek, eszközfelderítő és -leltározó alkalmazások, konfigurációkezelő megoldások, behatolás-megelőző rendszerek, mainframe rendszerek, hálózati eszközök, sebezhetőség-vizsgálók és terhelésszabályozók. A hálózat különböző részeiből származó információk egyesítése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a rendszerekhez, eszközökhöz és emberekhez kapcsolódó tevékenységek átfogó, valós idejű megjelenítése nyújtotta előnyöket ki tudják használni. Ezáltal gyorsabban reagálhatnak a fenyegetésekre, és hatékonyabban dokumentálhatják az informatikai ellenőrzési folyamatok eredményességét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.