Cloud alapú, Üzleti Intelligenciára épülő, energiafogyasztás-adatgyűjtő és optimalizáló rendszer

|

Az R&R Software Zrt. által vezetett konzorcium energetikai kutatás-fejlesztési tevékenységbe kezdett az Új Széchenyi Terv keretein belül. A projekt a nagyfogyasztók és nagyfogyasztó vásárlói csoportok energiafogyasztásának optimalizálásához és biztonságossá tételéhez szükséges módszertanok és prototípusok kifejlesztését célozza.

Az energiát nagy mennyiségben fogyasztó vevők – gyárak, ipartelepek, feldolgozóüzemek, kutatóintézetek, stb. – számára kiritikusak a pontosan mért és tervezett, optimalizált fogyasztási tény-terv adatok: az energia-menetrendek. A menetrendeket természetesen nem elegendő megtervezni, gondoskodni kell az abban rögzített határértékek betartásáról is. A fenti tevékenység gazdaságilag önálló vevők esetében is komoly erőforrásokat igényel – azonban az energiát nagyobb fogyasztói-vásárlói csoportokba tömörülve vásároló szervezetek esetében hatványozódottan növekedhet a menetrendkészítés és betartás munkaigénye. A kutatás-fejlesztési projekt olyan módszertanok - és ezek működőképességét igazoló prototípus - elkészítését célozza, amely: • Integrációs felületet biztosít a gazdasági szervezetek illetve vevői csoportok fogyasztásmérő eszközei, rendszerei felé. • A begyűjtött információt informatikai adattárházban konszolidálja. • Statisztikai lekérdezéseket, adat-vizualizációs eszközkészletet biztosít a tárolt historikus adatok elemzéséhez. • Lehetővé teszi a tény alapú tervezést, amely a legjelentősebb energiafogyasztást befolyásoló változókat is figyelembe veszi – például az időjárást, vagy épp a tervezett gyártási mennyiségeket. • Informatikai beavatkozó rendszerek segítségével támogatja az előre meghatározott menetrendek betartását, például túlfogyasztás veszélye esetén előre meghatározott protokoll szerint kapcsol le fogyasztókat. • Felhő alapú informatikai infrastruktúrában működik. A sikeres projekt során létrejövő módszertanra építve olyan szolgáltatásként kínált termék hozható létre, amely önálló, vagy vásárlói csoportosulásba tömörült energia nagyfogyasztók számára megtakarítást, optimális energiafelhasználást tesz lehetővé, és megakadályozza a túlfogyasztást. A projekt konzorcium tagjai: R&R Software Zrt. (konzorciumvezető), Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. (tag), Future Energy Kft. (alvállalkozó), Országos Kutatási és Szaktanácsadó Intézet Nonprofit Zrt. (alvállalkozó) [b]Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0184[/b] [b]A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.[/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.