Csehország nyerte a Szélessávú Európa Bajnokságot

|

A ZyXEL felmérése szerint Európában a cseh fogyasztók a legelégedettebbek internet-szolgáltatójukkal. A kutatásban résztvevő országok közül a svédeknek van a legtöbb problémája a sebességgel és az interneteléréssel, de a britek, a németek és a hollandok is hasonló gondokkal küzdenek. A felmérés arra is rávilágított, hogy tíz európai fogyasztóból mindössze egy gondolja úgy, hogy szolgáltatója minden segítséget megad hálózata bővítéséhez.

A digitális szemléletmód előretörésével ma már lényegesen több európai rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal, mint akár egy évtizede. Az otthoni hálózatok minősége és fenntartásának összege azonban a kontinensen belül országonként is jelentősen eltér egymástól. A tajvani ZyXEL arra vállalkozott, hogy öt kiválasztott európai országban végzett kutatásával képet alkosson a kontinens internet-szolgáltatásának színvonaláról. A kérdéseket három csoportra osztották: a sávszélesség sebességével, a Wi-Fi szolgáltatás minőségével és a szolgáltatók részéről nyújtott általános segítségnyújtással kapcsolatban vizsgálták meg a fogyasztók véleményét. Az eredmények a földrajzi és kulturális eltéréseknek megfelelően itt is változó képet mutattak. Az összesített eredmény a következő: • A fogyasztók 17%-a szerint a szélessávú sebesség gyakran belassul • 19%-nak van problémája az otthoni vezeték nélküli internettel • 10% szerint a mobilinternet gyakran akár gyorsabb elérést biztosít, mint a szélessávú csatlakozás • Tízből mindössze egy fogyasztó szerint ad meg a szolgáltató minden segítséget a fejlettebb eszközök és funkciók beállításához Az országokat külön-külön vizsgálva Csehország végzett az első helyen, fogyasztóik az átlagosnál elégedettebbek a sebességgel, és a szolgáltatók részére is magasabb pontszámot adtak, mint a többi ország. Az elégedettségi lista második helyét Hollandia foglalta el. A hollandok még a cseheknél is elégedettebbek a sebességgel, és a Wi-Fi csatlakozásban is csak a második legkevesebb problémát észlelik, viszont mindössze 8%-uk értékeli kedvezően szolgáltatója teljesítményét az új eszközök és jellemzők beszerelése során. Az Egyesült Királyság és Németország a középmezőnyben kapott helyet. A németeknél a leggyengébb a sebesség, azonban nekik nyújtja a legtöbb segítséget a szolgáltató, aki a megkérdezettek 31%-a szerint mindig segít megoldani a csatlakozási problémákat. Az Egyesült Királyságban a fogyasztók 20%-a szerint a szélessávú sebesség gyakran gyenge, és kevés segítséget is kapnak. A vizsgált országok közül Svédország végzett a felmérés utolsó helyén. Majdnem minden ötödik svéd fogyasztónak lassú az internete, és 16%-nak a Wi-Fi hálózattal is gyakori a problémája. Emellett csak 5% gondolja úgy, hogy az internet-szolgáltató tanácsot ad arra, hogyan bővítsék otthoni hálózatukat fejlettebb eszközökkel.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.