Egy, a Kaspersky által támogatott új szolgáltatás segít a felhasználóknak a személyes adataik szervezetektől való visszaszerzésében és törlésében

|

Az Undatify szolgáltatás leegyszerűsíti azt a bonyolult folyamatot, amikor a személyes adataink kapcsán kell egy szervezettel beszélnünk vagy leveleznünk. A felhasználók mindössze néhány kattintással elküldhetik kérésüket az adataik GDPR-szerinti megtekintésére vagy törlésére vonatkozóan.

A Kaspersky nemrégiben készült, A digitális magánélet védelme: a személyes védelem magasabb szintre emelése c. jelentése szerint az emberek 82%-a már megpróbálta eltávolítani azokat a rá vonatkozó információkat, amelyek nyilvánosan elérhetők a különféle weboldalakon vagy a közösségi médiában, ám 37%-uknak fogalma sincs arról, hogyan kellene eljárnia.  

A Kaspersky most egy Undatify nevű új szolgáltatás elindításával kíván segítséget nyújtani a felhasználóknak a személyes adataik internetről való visszaszerzéséhez. A GDPR és más adatvédelmi jogszabályok előírásainak megfelelő új megoldás segítségével a felhasználók egyszerűen kommunikálhatnak a szervezetekkel a személyes adataikról, másolatot kérhetnek a szervezet által tárolt rájuk vonatkozó minden adatról, továbbá kérhetik ezen adatok törlését is. Bizonyos esetekben ez annyira egyszerű, hogy elegendő az adott szervezet által biztosított speciális webes nyomtatványt kitölteni. Az Undatify egy Legal Bot nevű eszközt is biztosít, amely útmutatást nyújt az embereknek a folyamattal kapcsolatban. 

A Legal Bot segítségével a felhasználók az Undatify népszerű szolgáltatásokat összegyűjtő katalógusából kiválaszthatnak egy szervezetet, amellyel kapcsolatba kívánnak lépni, vagy saját maguk is hozzáadhatnak egyet. A felhasználó ezután eldöntheti, hogy szeretne-e másolatot kérni az adatairól, vagy töröltetni azokat a szervezettel. Ezt követően a Legal Bot egy hivatalos kérelmet generál, amely a felületen keresztül el is küldhető.

Miután megérkezik a szervezet kérelemre adott válasza, a Legal Bot gépi tanulási algoritmusok segítségével elemzi annak tartalmát, és javaslatokkal látja el a felhasználót a következő lépésekre vonatkozóan. Ha például a szervezet vitatja a felhasználó kérését, akkor a Legal Bot további érvelési lehetőségeket javasol az ügy mögött álló konkrét indokok kifejtésére. A Legal Bot ezt követően egyénre szabott javaslatokkal látja el a felhasználót a szervezettel való kommunikáció teljes folyamata során.  

Mihail Podlaszov, az Undatify vezetője elmondta: "Az adataink védelme kihívást jelentő feladat, hiszen a modern szolgáltatások nagy része sok személyes adatot kér tőlünk, és nem tudjuk teljes mértékben ellenőrizni az adataink interneten való terjesztését. Emellett a digitális lábnyomunk eltüntetése is meglehetősen problémás lehet. Bár egyes weboldalakról és szolgáltatásokból már akár néhány kattintással is eltávolíthatjuk az adatainkat, más esetekben már sokkal nehezebb rájönni arra, hogy miként tehetjük ezt meg, így gyakran a szükségesnél több időbe kerül. Az Undatify segítségével a felhasználók gyorsan és hatékonyan szerezhetik vissza az adataik feletti ellenőrzést." 

Az új szolgáltatás jelenleg béta verzióban fut, és egyelőre csak angol nyelven érhető el, de a közeljövőben több - többek között francia és német - nyelven is elérhetővé teszik. A megoldásnak egyelőre csak webes verziója van, de már tervezik a mobil verziók bevezetését is.  

Ha többet szeretne megtudni az Undatify szolgáltatásról, keresse fel a hivatalos weboldalt.

A Kasperskyről

A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.