Egy technológia = négy cég díja -- VB100 a VirusBusternek

|

Sorozatban most az ötödik „Virus Bulletin 100%” (VB100) teszten szerepelt sikerrel a VirusBuster. Az informatikai biztonság hazai specialistájának technológiája a rangos nemzetközi vizsgázó mezőny három másik tagját is VB100 díjhoz segítette.

Rekord számú – összesen 64 – termék vett részt a patinás Virus Bulletin magazin legutóbbi tesztjén, a Windows 7 platformon futó antivírus szoftverek vizsgáján. A VirusBuster egymás után most ötödször végzett eredményesen, ami a népes induló táborból a magyarokon kívül csak kilenc terméknek sikerült, s azok közül is háromban a kft víruskereső motorja ketyegett. Más szóval négyszeres sikert könyvelhetett el a cég: nemcsak a VirusBuster Professional 6.3.14-et, hanem mellette három másik vállalat termékét is a magyar motor hajtotta a célba. „Világszerte csak maroknyi antivírus cég technológiája állta ki a piacon az idő próbáját, s a többiek a tőlük készen átvett motorra építik szoftvereiket. Büszkék vagyunk rá, hogy a VirusBuster technológiája is ilyen: keresőmotorunk licencét tucatnyi neves külföldi partner – köztük a Microsoft – vásárolta meg” – kommentálta az eredményt Székely Dániel, a cég termékmenedzsment részlegének vezetője. A Virus Bulletin tesztjén a VirusBuster programja 100 százalékosan teljesített a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusok ellen. „Emellett a korábbinál is jobban szerepeltünk az úgynevezett RAP (Reactive And Proactive) tesztben, amely azt méri, mennyire képes egy program észlelni, illetve beazonosítani az új, számára addig ismeretlen vírusokat” – tette hozzá Szappanos Gábor, a cég víruslaboratóriumának vezetője. A vizsgáztatók kiemelték a VirusBuster Professional 6.3.14 „sziklaszilárd stabilitását” is. A Virus Bulletin (www.virusbtn.com) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött. Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a kemény követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster – és segítette sikerre partnereit is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.