Együttműködés és üzenetküldés korlátok nélkül: a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 már a SharePoint Online-hoz és a Microsoft Teamshez is védelmet biztosít

|

A Kaspersky Security for Microsoft Office 365 mostantól szélesebb körű védelmet nyújt a dolgozói együttműködéshez: a korábban az Exchange Online-hoz és a OneDrive-hoz elérhető védelmen túl most már kiterjed a Sharepoint Online-ra is, és biztonságos fájlmegosztást tesz lehetővé a Microsoft Teamsben.

A megoldás nem csak a bejövő postafiókokat védi a rosszindulatú adathalász e-mailektől, hanem azáltal, hogy lehetővé teszi az informatikai biztonsági vezetők számára az ellenőrizendő weboldalak körének meghatározását, arról is gondoskodik, hogy a SharePoint Online-ba csak tiszta és megbízható fájlok jussanak el. Hogy segítsen a vállalatoknak a távmunka és az együttműködés biztonságának biztosításában, a Kaspersky hat hónapra növelte a termék ingyenes kipróbálásának időtartamát.

Az adathalászat továbbra is komoly fenyegetést jelent a vállalati felhasználók számára. A Kaspersky kutatása feltárta, hogy a vállalati felhasználókat 2019-ben 186 millió rosszindulatú üzenet vette célba - ami 54 millióval több, mint 2018-ban[1]. Az egyik leghatékonyabb adathalász-technikát 2019-ben azok az e-mailek jelentették, amelyeket törvényes szolgáltatóktól, például a Microsoft Outlooktól érkező automatikus értesítéseknek álcáztak. A felhasználókat a szolgáltatások hitelesítésére kérő e-mailek megszerezték a felhasználói hitelesítési adatokat a vállalati e-mailekből, és ezekkel az adatokkal később támadást indíthattak a szervezet ellen.

2020. január és február hónapban a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 postafiókonként átlagosan legalább egy olyan próbálkozást blokkolt, amely egy adathalász e-mail linkre való kattintásra buzdított. A legújabb védelmi frissítés adathalászat ellen védő továbbfejlesztett funkciókat tartalmaz egy speciálisan a hamisítás ellen védelmet nyújtó funkcióval együtt. Ez azoktól a célzott adathalász e-mailektől védi a vállalati felhasználókat, amelyeket látszólag kollégák vagy alvállalkozók küldenek, de amelyek valójában hamis tartományneveket használnak. Az új funkció lehetővé teszi, hogy az ügyfél létrehozza a megbízható vállalati és alvállalkozói e-mail-tartománynevek listáját, hogy a termék észlelni tudja a hamisított tartománynévről küldött rosszindulatú e-maileket.

Az egyéb fenyegetéseknek való kitettség csökkentése érdekében a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 már a SharePoint Online-hoz és a Microsoft Teamshez is védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a Microsoft Office 365-ön belüli összes kollaborációs és üzenetküldő csatornát. Ez különösen fontos az olyan vállalatok számára, ahol a távmunkában dolgozó munkatársak főként digitális csatornákon keresztül kommunikálnak a kollégákkal.

A kiterjesztett védelemnek köszönhetően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy nem töltődnek fel rosszindulatú programok a SharePoint Online-ba, és aztán nem terjednek szét az egész vállalatnál. A termék úgy észleli a rosszindulatú fájlt, hogy minden fájlt már a feltöltésekor azonnal megvizsgál, majd karanténba helyezi, és az irányítópulton észlelési jelentést és statisztikákat jelenít meg az informatikai biztonsági vezető számára. Ezen túlmenően a rendszergazdák kezelhetik és finomíthatják a vállalati SharePoint oldalak átvizsgálásának hatókörét, például meghatározhatják, hogy csak bizonyos oldalak számára biztosítanak védelmet, vagy egyszerre mindegyik számára.

A termék tehát biztonságosabb együttműködést és fájlmegosztást tesz lehetővé a Microsoft Teamsben. Ez azt jelenti, hogy ha egy rosszindulatú fájl valahogy hozzáfér a felhasználói végponthoz és a dolgozó megpróbálja ezt a fájlt megosztani a kollégákkal - chaten vagy a Teams-csatornákon keresztül -, a szoftver észleli a fájlt és szinte azonnal karanténba helyezi, így a felhasználónak esélye sincs megnyitni azt és ezzel elindítani a fertőzést.

"A felhőszolgáltatásokra áttérő és a kommunikációs eszközöket, például a Microsoft Teamset előszeretettel használó vállalatok biztonságban kívánják tartani az adataikat, és meg akarnak felelni a biztonságos dolgozói együttműködés és üzenetküldés követelményeinek. Hogy segítsünk a vállalatoknak ezen igények kielégítésében, az összes társított alkalmazásra kiterjesztettük a Microsoft Office 365 védelmét. Az ügyfelek így nyugodtak lehetnek afelől, hogy a teljes felhőszolgáltatás alapértelmezetten biztonságos, és a potenciális fenyegetések nem érintik a dolgozók munkafolyamatait" - mondta Szergej Martsynkyan, a Kaspersky Lab B2B Termékmarketing részlegének vezetője.

A Kaspersky Security for Microsoft Office 365-ről és a hat havi ingyenes próbaverzió elérhetőségéről a termék weboldalán található bővebb információ.

A Kasperskyről
A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

 

 

 

 


[1] Minden statisztika a Kaspersky Security Network (KSN) használatával készült, ami egy különféle malware elleni védelmi komponensekkel működő, elosztott antivírus-hálózat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.